Doctorul de familie te-ar putea lasa fara permisul de conducere

Doctorul de familie te-ar putea lasa fara permisul de conducere
  • Soferul ar putea ramane fara carnet daca medicul o cere
  • Noul Cod Rutier ar putea sa includa si noi pedepse pentru soferi agresivi
  • Doctorul de familie poate interzice si obtinerea permisului
Distribuie pe Facebook

Dupa ce am vazut un proiect care isi propune sa ii pedepseasca mai aspru pe soferii violenti si agresivi, un lucru extrem de pozitiv si de asteptat, iata ca tot din cadrul propunerii de modificare a Codului Rutier mai face parte o idee.

Daca te-ai saturat de cocalari si nesimtiti in trafic, adica genul acela de soferi agresivi care claxoneaza prelung, fac sicane prin trafic si se baga in fata coloanei ca sa arate cat sunt ei de inteligenti, avem vesti bune pentru tine. Codul Rutier se pare ca urmeaza sa se schimbe in acest sens, genul acesta de soferi urmand sa fie pedepsiti cu amenzi mai mari si sa lase permisul chiar si 90 de zile. Despre asta am discutat deja saptamana trecuta, dar venim acum cu o completare.

Parlamentarii care vor sa schimbe Codul Rutier mai vor sa faca o modificare. E vorba de obtinerea si mentinerea permisului de conducere, care poate sa depinda de medicul de familie al fiecarui sofer. Mai precis, atunci cand este necesara obtinerea permisului de conducere si completarea fisei medicale, medicul de familie poate cere analize suplimentare sau poate chiar interzice sofatul pentru un sofer care prezinta diverse probleme medicale.

Este aceeasi situatie si in cazul mentinerii permisului de conducere, daca un sofer care are deja permis isi viziteaza medicul de familie, iar acesta observa anumite probleme incompatibile cu sofatul in siguranta. Aici ne referim la grave probleme cardiace, de vedere sau nervoase, adica afectiuni care pot crea dificultati unui sofer, atat de vedere, cat si legate de concentrare sau timp de reactie. Momentan, proiectul de lege nu este concret, dar ideea suna bine. Depinde numai de doctori sa-si faca treaba si sa nu se lase cumparati cu spaga, precum politistii, inchizand ochii la un sofer care nu vede la 2 metri in fata, sofer care poate lua viata oricand unor persoane nevinovate.

Distribuie pe Facebook
mai multe