Ford Explorer Interceptor este cea mai bine vanduta masina de politie

Ford Explorer Interceptor este cea mai bine vanduta masina de politie
  • Au fost vandute 10.897 de modele Taurus Interceptor in 2013
  • Ford a vandut 14.086 de Explorer anul trecut
  • Peste 90% din modelele comandate au venit cu tractiune integrala
Distribuie pe Facebook

Nu demult, americanii prezentau noul Ford Taurus ca fiind una din viitoarele masini ale politiei din Statele Unite. Insa modelul Explorer a depasit vanzarile limuzinei, fiind acum cea mai numeroasa masina de politie de pe teritoriul Statelor Unite. Iata de ce Ford Explorer se bucura de un asemenea succes si cum trebuie sa arate o masina de politie adevarata.

Noua generatie de Ford Explorer lansata in 2010 a inceput sa faca legea pe strazi din 2012. Masina de politie se numeste Ford Explorer Interceptor si are la baza un Explorer cu motor de numai 3.5 litri Ti-VCT care are standard 280 de cp. Insa orice Interceptor trece printr-un amplu proces de imbunatatire a performantelor, motiv pentru care SUV-ul american care echipeaza acum unitatile din toata America are un motor ce trece de 345 cp.

Ford Explorer Interceptor

Sistemul Ford AdvanceTrac Roll Stability Control a venit standard pe 90% din modelele de Interceptor vandute pana acum, insa nu si sistemul Terrain Management, o trasatura speciala de off-road comandata in special de serviciile de la granita cu Mexicul, unde masinile merg pe teren accidentat. Masina are sistemul 4x4 de fabrica, insa a primit un sistem imbunatatit de franare, fata de varianta de serie, o suspensie mai rigida si jante de otel (nu aliaj usor) pe 18 inci.

La interior au fost montate scaune noi, iar schimbatorul a fost mutat pentru a face loc echipamentului electronic si computerului. Spatiul dintre scaune a fost putin largit, pentru a face loc unor dispozitive speciale electronice, dar si celor doua pusti "anti-hoti" de tip shot-gun si M16. Bancheta din spate este separata de locurile din fata cu geam si plasa, in caz ca autospeciala are de facut o livrare la puscarie si ocupantul trebuie sa fie izolat. Dar chiar si asa, bancheta spate are parte de climatizare proprie, ceea ce este excelent in cazul in care masina este cu un echipaj canin K9.

Ford Explorer Interceptor

Alte modificari ale masinii de politie se refera la butoanele de pe volan, care pot fi programate sa ocupe diverse functii, cum ar fi sirena, girofaruri, etc. Dar si spatiul din portbagaj, care este dotat cu niste cutii speciale pentru armament greu, dar si camere video, munitie, berbec de doborat usi sau vestele anti-glont.

Incepand cu anul trecut, Ford a pus la dispozitia politiei americane si alte variante de motorizare, inclusiv unele supra-alimentate, pentru un plus de economie la carburant. Asa ca nu este de mirare ca in numai 3 ani, agentii americani au cumparat mai bine de 14.000 de astfel de vehicule, fiecare modificat special in atelierele politiei pentru diverse actiuni: interventii, patrulare, echipaj canin, etc.

Noua ne place masina de politie americana si ne-am dori sa avem si noi masini bine dotate si rapide in Romania, nu Logan-uri de 90.000 de Euro, pret cu care, probabil, cumperi 3 Ford Explorer noi din fabrica. Spor la prins hoti!

Ford Explorer InterceptorFord Explorer Interceptor

Ford Explorer Interceptor

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (23) Poze Ford Explorer Interceptor
mai multe