Hingherii auto se intorc! Masinile parcate ilegal ar putea fi din nou ridicate si soferii pusi la plata

Hingherii auto se intorc! Masinile parcate ilegal ar putea fi din nou ridicate si soferii pusi la plata
  • Masinile nu mai pot fi ridicate de firme private
  • MAI si Guvernul trebuie sa elaboreze o lege noua despre ridicari
  • Parcarea neregulamentara, o problema majora
Distribuie pe Facebook

Ministerul Afacerilor Interne si Guvernul sunt obligate printr-o sentinta civila emisa de Curtea de Apel Bucuresti sa elaboreze si sa adopte o lege cu privire la ridicarea masinilor care sunt parcate neregulamentar. Adica in scurt timp, vom avea, fara indoiala, printre noi, platforme care sa ridice masinile lasate ilegal.

Curtea Suprema a decretat in luna mai, a anului trecut, ca masinile parcate ilegal nu mai pot fi ridicate ca urmare a unor hotarari facute de consiliile legale. Adica acele consilii care au antamat firme obscure sau ale unor smecheri de ridicat masini, acei hingheri auto care iti luau masina pe sus si te obligau sa le platesti peste 1000 de lei, dintre care nici un sfert nu se intorcea in comunitate, ci ramanea in buzunarele smecherilor cu relatii in Primarii.

Acum, Curtea de Apel Bucuresti, solicita MAI si Guvernului sa elaboreze o noua lege pe care sa o adopte in regim de urgenta, cu privire la regulamentul de ridicare a masinilor parcate neregulamentar. Initiativa ii apartine Primariei Sectorului 1 care pesemne se confrunta cu probleme serioase de trafic si aglomeratie. Prin urmare, MAI si Guvernul sunt obligate in termen de 30 de zile de la hotararea definitiva a judecatorilor sa elaboreze procedura prin care masinile pot fi ridicate legal.

Asta inseamna sigur ca in scurt timp vom vedea din nou pe sosele platformele care ridica masinile oprite aiurea. Insa, din fericire, nu va mai fi vorba de acele firme care pur si simplu furau masinile si jecmaneau cetatenii. Ci va fi un procedeu, cel mai probabil, controlat de Politia Rutiera, cu platforme ale statului, iar banii incasati in urma ridicarilor de vehicule parcate ilegal se vor duce in totalitate la bugetele publice, asa cum este si normal. Ramane sa vedem ce vor face politicienii si pe mana cui vor reda ridicarile de vehicule parcate neregulamentar.

Distribuie pe Facebook
mai multe