In Republica Moldova, soferii primesc un SMS imediat cum incalca o regula de circulatie

In Republica Moldova, soferii primesc un SMS imediat cum incalca o regula de circulatie
  • Informarea prin SMS va fi contra-cost
  • Soferul primeste informatii despre amenda si contraventia facuta
  • Masura isi doreste sa creasca siguranta, dar sa reduca costurile
Distribuie pe Facebook

Chiar daca sunt vecinii nostri, soferii din Moldova par sa aiba parte de niste servicii din viitor. Politia Rutiera vrea sa dea drumul unui sistem prin care soferii surprinsi ca incalca o regula de circulatie de camerele video sa primeasca automat un mesaj. Ce informatii va cuprinde acesta?

In cursul acestui an, Politia Rutiera impreuna cu Centrul de Monitorizare si Control al Traficului Rutier din Republica Moldova, vor da drumul unui sistem inedit prin care soferii pot afla pe loc ce regula de circulatie au incalcat si ce amenda urmeaza sa plateasca. Sistemul isi doreste modernizarea sistemului informational care pana acum functiona pe baza de scrisoare trimisa la domiciliu.

Mai exact, daca un sofer incalca legea si este surprins de o camera de supraveghere, politia automat elibereaza o amenda si un proces verbal pe numele celui care tine de numarul de inmatriculare. In prezent, procesul verbal este trimis prin posta, astfel incat contravenientul sa plateasca amenda in intervalul impus de lege. Odata cu inaugurarea noului sistem prin SMS, un sofer care este surprins de camerele video primeste imediat un SMS cu legea incalcata, dar si cu informatii despre amenda pe care trebuie sa o plateasca.

Reprezentantii Centrului de Control al Traficului spun ca, datorita noului sistem, atat soferii, cat si autoritatile vor economisi timp si bani: "Economisim timpul nostru, resursele de munca si cheltuielile. Iar cetatenii vor putea beneficia de timp suplimentar pentru a-si apara interesele, sa-si gaseasca un avocat, daca e vorba de contraventii grave", a spus seful Centrului de Monitorizare si Control al Traficului Rutier, Dan Chirita.

Cine doreste sa aiba acces la acest sistem prin SMS trebuie sa se aboneze si sa plateasca pentru fiecare mesaj primit. Chiar daca este contra-cost, banii sunt putini dar merita din plin, deoarece daca ai incalcat o lege si stii ca urmeaza sa platesti o amenda, vei conduce mai responsabil, iar discul de a face un accident scade simtitor. Costul serviciului va fi stabilit de operatorii telefoniei mobile.

Distribuie pe Facebook
mai multe