Legi absurde care scot din minti orice sofer

Legi absurde care scot din minti orice sofer
Regulile impuse celor angajati in trafic ii calca pe nervi pe multi dintre cei aflati in spatele volanului. In majoritatea cazurilor, soferii se dovedesc pripiti in a judeca efectul legislatiei asupra ordinii pe sosele. In altele insa, legislatia frizeaza absurdul.
Distribuie pe Facebook

Iata mai jos cateva exemple de legi stupide care vizeaza conducatorii auto din toata lumea.

California, taramul tuturor posibilitatilor

Te-ai fi asteptat ca legile dedicate soferilor de pe Coasta de Vest a Amercii sa fie mai putin stupide, insa California da semne ca nu-i deloc asa. Nici macar in secolul XXI californienii nu sunt pregatiti sa renunte la anumite prevederi legislative vechi de aproape un secol. Astfel, este un delict sa practici vanatoare sportiva din goana masinii, exceptie facand balenele. Tot in categoria delictelor intra si depasirea vitezei de 90 km/h de catre un autovehicul fara sofer. Iar femeile prinse ca sofeaza in halat de casa risca amenzi zdravene.

Oraselele californiene iti dau si mai multe batai de cap cu propriile reguli aplicate in limitele administrative. Astfel, in Alhambra, parcarea pe timpul noptii pe strada este considerata abandon al masinii; in Arcadia, paunii au prioritate la traversarea strazilor si a intersectiilor, in timp ce biciclistilor din Baldwin Park le este interzisa plimbarea pe fundul piscinelor.

Lasa gorila acasa

Massachusetts nu este un loc unde sa iti scoti gorila la plimbare. Regulile impuse soferilor specifica faptul ca este ilegal sa conduci in timp ce ai o gorila pe bancheta din spate. In Rhode Island primesti o amenda daca esti prins cu bere in autovehicul chiar si daca aceasta nu este desfacuta. In schimb, in West Virgina poti linistit sa iei acasa animalele lovite cu masina pentru a-ti prepara un gratar. Scartaitul cauciucurilor in Derby-Kansas iti poate aduce o luna de inchisoare.

Bere in Costa Rica, foame la volan in Cipru

Nu este nimic anormal ca pe soselele din Costa Rica sa vezi soferi tinand cu mai multa atentie berea decat volanul. Condusul si consumul de bere la volan merg mana in mana cu conditia sa nu te imbeti. Daca ai depasit limita 0,75%, poti sa parchezi masina direct in curtea inchisorii. La polul opus, cipriotii sunt atat de drastici incat nu ai voie sa mananci sau sa bei lichide in timp ce conduci. Asa ca lasa jos punga de chipsuri si sticla de apa. Precautia ar putea sa iti salveze 85 euro din portofel. Nici nervii nu au ce cauta pe soselele inguste de pe insula mediteraneana. Risti o amenda cuprinsa intre 50-100 de euro daca ridici o mana de pe volan sau semnalizezi ceva obscen unui alt sofer. Desi, uneori, mai ca iti vine sa o faci!

Autostrada, interzisa prostilor

Pana prostului se pedepseste drastic pe autostrazile din Germania. Amenzile pot sari de 100 euro, politistii considerand ca neglijenta ta impiedica desfasurarea normala a traficului. Pune mana si verifica rezervorul inainte de a intra pe autostrazile nemtesti!

Franta, cu fiola dupa tine

O vacanta in Franta presupune sa cari tot timpul o fiola de verificare a nivelului alcoolului in respiratie. De ce? Pentru ca autoritatile au decis sa faca economie prin reducerea dotarilor politistilor. Amenda pentru nedetinerea fiolei: 11 euro.

Japonia, pasagerul este amendat

Te-ai urcat in masina unui sofer beat si te miri de ce politisti japonezi au ceva cu tine si nu cu consumatorul de alcool ce abia se sprijina de volan. Exact asta nu pot sa inteleaga nici ei: daca erai treaz, ce ai cautat in masina condusa de un individ facut "clei"?.

Iti place Suedia? Ia-ti baterie de schimb

Crezi ca soselele suedezilor arata perfect? Se prea poate sa fie asa, insa condusul pe ele este o alta poveste. Luminile vor trebui sa ramana aprinse tot timpul cat conduci. Ironic, daca stai sa te gandesti ca in iunie sunt regiuni in Suedia unde soarele nu apune.

"Spala-ma" - inscriptie desfiintata de Putin

Nicio sansa sa scapi de politistii rusi in timp ce te strecori in orase cu masina murdara. Intrarea cu masina murdara pe raza unei localitati se pedepseste cu 2000 de ruble, aproximativ 60 $. Cam cat ai plati pe 10 spalari interior si exterior in orice spalatorie auto din Rusia.

Distribuie pe Facebook
mai multe