Noul cod rutier: circulatia fara anvelope de iarna este interzisa!

Noul cod rutier: circulatia fara anvelope de iarna este interzisa!
Daca de la 1 noiembrie intra in vigoare prevederile conform carora transportatorii sunt obligati sa aiba cauciucuri speciale pentru fiecare sezon, se pare ca nici autoturismele nu scapa. Parlamentarii au introdus noi prevederi in proiectul legislativ de modificare a codului rutier ce vizeaza masinile de toate felurile. Asadar, se pare ca in aceasta iarna, trebuie sa fim dotati cu anvelope dedicate sezonului rece!
Distribuie pe Facebook
Atentie soferi, daca nu aveti cauciucuri de iarna sau lanturi s-ar putea sa nu mai aveti voie sa circulati pe drumurile publice. Parlamentarii au introdus aceste prevederi in proiectul legislativ de modificare a codului rutier.
Astfel toti soferii ar putea fi obligati sa-si echipeze masinile, indiferent de categorie, cu cauciucuri de iarna, dar si cu lanturi sau materialele antiderapante, potrivit Directiei de Politie Rutiera din IGP.
Nici soferii masinilor mai mari nu au fost uitati. Un proiect al ministerului Transporturilor prevede care si masinile de mare tonaj sa aiba obligatoriu cauciucuri de iarna si lanturi. In caz contrar, cei care blocheaza drumul sau alte masini din lipsa dotarilor necesare vor fi aspru amendati.

Prevederile legate de marii transportatori vor intra in vigoare de la 1 noiembrie, iar cele legate de autoturisme asteapta sa fie aprobate si promulgate, pentru a face parte din codul rutier.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 25 Octombrie 2010