NU E ABUZ! De cand aplicarea legii de catre Politie trebuie condamnata? Bravo agentilor din Mures!

NU E ABUZ! De cand aplicarea legii de catre Politie trebuie condamnata? Bravo agentilor din Mures!
  • Masina nu avea decat un singur bec pe frana functional
  • Soferul a ramas fara talon
  • Multa lume ii ia apararea, pe nedrept, soferului
Distribuie pe Facebook

Un sofer a postat un film pe Youtube in care ne arata cum a ramas el fara certificatul de inmatriculare. Motivul? Defectiuni la sistemul de iluminare. Insa multi au inceput sa-i ia apararea acestui sofer si sa acuze politia de abuz. Care este adevarul?

Lucrurile stau cam asa: un sofer a fost oprit de un echipaj de politie din Targu-Mures. Dupa verificarea actelor, agentul a verificat kitul legislativ format din triunghi, vesta, trusa de prim-ajutor si extinctor, apoi a pus soferul sa apese pedala de frana ca sa verifice sistemul electric si cel de iluminare. Masina, ca multe altele din trafic, din cele 3 becuri ale stopurilor de frana, avea functional unul singur. Motiv pentru care soferul a ramas fara permis, asa cum cere legea.

Mai trist este ca multi soferi au inceput sa sara cu gura si sa acuze echipajul rutier de abuz. Multi spun ca politistii nu ar fi trebuit sa ii retina talonul soferului, pentru ca era o abatere minora. Insa parerea noastra este putin diferita...

Noi credem ca soferul si-a facut-o cu mana lui. Din doua motive: unul, camera de filmare de pe bord l-a facut pe agent sa aplice legea intocmai. Agentul a vazut cu siguranta camera de pe parbriz si si-a dat seama ca daca il iarta pe sofer, filmul ar putea ajunge la superiorii sai, acesta putand fi mustrat pentru favorizarea unui sofer care incalca legea. Probabil, daca soferul nu avea camera de filmat, ar fi scapat mai usor.

In al doilea rand, soferii care circula doar cu un stop de frana functional, sunt absolut idioti. Nu la fel de cretini ca cei carora nu le merge niciun stop pe frana si noaptea iti fac surprize in trafic, tu vazandu-i in ultima clipa ca vor sa opreasca. Accidente mortale cauzate de nefunctionarea sistemului de iluminare au avut loc? Da, probabil cu zecile sau cu miile. Daca tie, sofer care nu a mai verificat de multi ani becurile de frana si pozitiile, nu iti merge decat un bec, sa zicem ca mergi noaptea pe un drum national si ai in spate un TIR. Soferul TIR-ului este mai sus, iar daca tu franezi brusc, ca iti sare o vulpe in fata, nu vede ca ai franat si te face terci. Evident, tot el iesind vinovat din cauza ca tu nu ai investit 3 lei intr-un bec...

Nu avem dubii ca politistul, daca ar fi vazut ca nu merge un singur bec din cele 3 ale stopurilor de frana, nu i-ar fi luat talonul. Insa doua, deja este prea mult. O masina care nu te avertizeaza din timp si cum trebuie ca franeaza, prezinta un real pericol rutier. Numai soferii care s-au lovit de asemenea automobile cu "frane surpriza" stiu despre ce e vorba. Si cei care ii acuza pe agenti ca fac abuz, speram ca nu urca niciodata la volanul vreunei masini.

Tipic romanului care voteaza cu coruptia si cu cei din puscarie, tipic romanului care nu vrea sa evolueze si nu vrea sa aiba o viata mai buna: acuza Politia cand nu aplica legea, acuza Politia cand aplica legea. Si traieste exclusiv pe zicala: Las' ca merge si asa!

Bravo Politiei Rutiere din Targu-Mures ca a aplicat legea intr-un caz de grav de pericol rutier care ar putea duce oricand la accidente mortale!

Distribuie pe Facebook
mai multe