Odata cu zapada, au venit si amenzile. Iata ce amenda te paste daca nu ai anvelope de iarna!

Odata cu zapada, au venit si amenzile. Iata ce amenda te paste daca nu ai anvelope de iarna!
Primele amenzi deja au fost date, celor care nu au fost dotati cu anvelope de iarne, montate pe masini. Amenzile vor fi destul de dure si in continuare. Sanctiuni sunt aplicate doar pentru portiuni de drum acoperite cu zapada, gheata si polei. In situatia unor blocaje, costurile de blocare, deszapezire, de ridicare si alte operatiuni de acest gen, vor fi suportate de cei care au produs blocajele.
Distribuie pe Facebook
Iarna si-a intrat in drepturi in mai multe zone ale tarii. La aceasta ora, ninge in Moldova si in judetele Harghita, Brasov si Prahova. In judetul Harghita, si poleiul le da de furca soferilor, care se vad nevoiti sa circule cu viteza foarte mica. Si in Bucuresti se anunta ninsori.
Soferii prinsi circuland fara anvelope de iarna pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei risca retinerea certificatului de inmatriculare si amenzi cuprinse intre 9 si 20 de puncte, respectiv intre 603 si 1.340 lei.
Mult mai dure vor fi amenzile pentru soferii care nu au masinile dotate cu cauciucuri de iarna si care provoaca blocaje in trafic: amenzi cuprinse intre 2500 si 4000 de lei.. Pe de alta parte, cei care si-au dotat masinile cu lanturi si le folosesc pe portiuni unde acest lucru nu se justifica, stricand asfaltul, risca aceleasi penalizari.
Anvelopele sunt definite din punct de vedere tehnic de regulamentele Comisiei Europene.

Cumparatorii anvelopelor all-season trebuie sa fie atenti si sa caute semnele prevazute de lege: initialele M si S, care vin de la "mud" si "snow", un fulg de nea, sau o cresta de munte. Si adancimea canalului este o conditie obligatorie: el trebuie sa fie neaparat de 5 mm.

Distribuie pe Facebook
mai multe