Parlamentarii le pregatesc niste surprize viitorilor soferi. Ar trebui sau nu luate aceste masuri?

Parlamentarii le pregatesc niste surprize viitorilor soferi. Ar trebui sau nu luate aceste masuri?
  • Un deputat a initiat un proiect de lege prin care doreste sa introduca doua noi probe la examenul pentru dobandirea permisului de conducere
  • Pe langa proba teoretica, viitorii soferi vor mai sustine o proba de condus in poligon, proba practica de traseu in localitate si proba practica pe timp de noapte
  • Cu acest proiect de lege, parlamentarul doreste reducerea numarului de accidente de circulatie datorat slabei pregatiri a soferilor
Distribuie pe Facebook

Un membru al Parlamentului Romaniei a initiat un proiect de lege prin care urmareste sa introduca doua probe suplimentare pentru obtinerea permisului auto.

Facand abstractie de infrastructura care este sub orice critica, soferii slab pregatiti sunt de multe ori principala cauza pentru accidentele de circulatie sau, in cel mai fericit caz, pentru ingreunarea traficului.

In acest sens, parlamentarul doreste sa introduca, pe langa proba teoretica, inca trei probe practice. Daca este aprobat si va deveni lege, cei care vor aplica pentru obtinerea unui permis de conducere vor trebui sa mai sustina proba de condus in poligon, proba practica de traseu in localitate si proba practica pe timp de noapte.

Cel care a initiat proiectul a motivat ca prin adoptarea lui, se urmareste reducerea numarului de accidente de circulatie datorat slabei pregatiri a soferilor.

"In ultimii 26 de ani conditiile si modalitatile de instruire si de examinare a noilor conducatori de autovehicule s-au relaxat atat de mult, incat nu m-ar mira ca, din populism, sa auzim ca s-a renuntat definitiv la examinare, iar permisul se obtine mai usor decat un bilet de autobuz, poate chiar prin SMS," a declarat deputatul Florin Gheorghe.

De-a lungul anilor, s-a mai incercat revenirea la modalitatile de testare de dinainte de '89, dar toate proiectele au fost apoi abandonate deoarece nu aveau sustinere. Pe atunci, cei care doreau sa se urce, legal, la volanul unei masini, trebuiau sa treaca de 4 probe iar examinatorii nu erau deloc indulgenti.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 15 Iunie 2016