Probleme in trafic: nesimtirea soferilor din Constanta si somnul politiei

Probleme in trafic: nesimtirea soferilor din Constanta si somnul politiei
  • Intersectia este Baba Novac cu Aurel Vlaicu
  • Situatia apare cand se pune bariera la trecerea trenului
  • Niciodata nu este politie in zona
Distribuie pe Facebook

Un cititor ne-a trimis cateva imagini din Constanta. E vorba de o intersectie in care soferii o iau pe contra-sens fara sa tina seama de nicio regula de circulatie. Nu toti, ci doar nesimtitii care se gandesc ca nu au timp sa astepte la rand ca omul de rand... Cine este de vina pentru aceste lucruri?

Astazi incepem sa va aratam ce se intampla prin traficul Romaniei. Si incepem cu ceea ce ne-a trimis un cititor din Constanta. E vorba de intersectia strazii Baba Novac cu bd. Aurel Vlaicu. Intersectia are un sens giratoriu si este foarte aglomerata deoarece bulevardul este si centura de vest a orasului. Infrastructura este insa facuta asa de prost, incat la circa 100 de metri de sensul giratoriu este o trecere cu nivel de cale ferata. Si cand trece trenul, apar problemele.

Intersectie Constanta

Mai precis, centura (bd. Aurel Vlaicu) se blocheaza din cauza cozii. Insa cei care vor sa intre in oras, facand stanga pe Baba Novac, nu mai au rabdare sa stea la coada si o iau pe contra-sens. Un lucru deosebit de periculos din doua motive: strada are o bretea cu sens unic pe care intra masinile ce incalca legea si daca vine cineva mai rapid se poate intampla un accident frontal. In al doilea rand, acolo nu degeaba este linie dubla continua: adica este o zona cu vizibilitate redusa si cu un grad crescut al riscului de accidentare. In plus, pe marginea soselei sunt multe locatii din care ies masini sau utilaje comerciale ale caror soferi se asigura doar din stanga, asa cum e normal, fara sa se astepte ca cineva poate calca linia dubla continua ca sa intre pe contrasens.

In caz ca vizualizati intersectia, trebuie mentionat ca cei care vin din oras si vor sa faca dreapta nu dau de coada, pentru ca linia de cale ferata este la stanga (sau in fata masinii din care au fost facute pozele, dincolo de sensul giratoriu). Asadar, pe acolo vin multe masini care merg legal. Dar, daca iti sar in fata doi indivizi ca cei din filme, se poate bloca circulatia extrem de usor. Asta in cel mai bun caz... Pentru ca un sofer poate nu se asigura, ca nu are de ce, si se uita doar in stanga lui, in sensul giratoriu, si brusc, ii apare o masina in fata.

Intersectie ConstantaIntersectie Constanta

Intersectie ConstantaIntersectie Constanta

Oricum, situatia este una extrem de periculoasa si se repeta zilnic in Constanta, in aceasta zona. Din nefericire, pentru ca nu este o zona aflata aproape de Mamaia, acolo unde sunt mobilizate toate echipajele de la rutiera, niciodata nu este un agent de politie in aceasta intersectie care sa-i amendeze pe cei care incalca linia continua, trec pe contrasens si o iau pe breteaua de pe celalalt sens, riscand accidente grave, dar prostesti.

Aici v-am prezentat un caz de nesimtire tipic romaneasca. Nesimtirea celor care se cred mai destepti decat ceilalti si nu vor sa stea la coada ca omul de rand. Daca cumva avem asteptari ca politicienii sa se schimbe si sa apara un primar care sa refaca infrastructura strazilor, putem sa asteptam mult si bine. Insa ne-am putea schimba noi comportamentul de mahala in trafic, daca vrem sa ne bucuram de o siguranta mai buna.

DACA INTALNESTI SI TU SITUATII CIUDATE IN TRAFIC, DACA VEZI CA SE INCALCA LEGEA SAU AUTORITATILE NU ISI FAC TREABA, TRIMITE-NE POZE SI FILME CA SA AFLE TOATA LUMEA CE GRESELI SA NU FACA PE VIITOR!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Intersectie Constanta
mai multe