Transalpina si Transbucegi, drumurile pe care asigurarile nu sunt valabile

Transalpina si Transbucegi, drumurile pe care asigurarile nu sunt valabile
  • Transalpina este inchisa dupa statiunea Ranca
  • Transbucegi este inchis circulatiei publice pe toata suprafata
  • Nici Casco nici RCA nu despagubesc soferii
Distribuie pe Facebook

Doua din cele mai frumoase drumuri din Romania sunt, din pacate, inchise circulatiei publice oficial. Motiv pentru care, orice accident petrecut aici nu este recunoscut de niciun asigurator Casco sau de politele RCA.

Deoarece CNADNR a declarat oficial soseaua Transalpina, cunoscuta si sub numele de Drumul Regelui, inchisa circulatiei publice, asiguratorii s-au asigurat ca profita de aceasta portita pentru a nu oferi despagubiri soferilor. Mai mult, la fel ca Transalpina, acelasi regim de sosea inchisa circulatiei publice il are si drumul care ajunge aproape de Cabana Babele, numit Transbucegi.

Conform politelor Casco, autoturismele care circula pe drumuri inchise sau pe drumuri forestiere nu beneficiaza de despagubiri in cazul unui incident. Daca soferul nu are extra-optiunea contra-cost bifata in polita Casco conform careia polita este valabila pe orice drum, inclusiv cele inchise, acesta nu va primi niciun leu daca este implicat intr-un accident auto pe drumuri precum Transalpina sau Transbucegi.

Nici cei care au doar asigurarea obligatorie RCA nu se pot bucura. Deoarece, aceleasi reguli sunt valabile si pentru politele obligatorii. Mai precis, asiguratorul cand vede ca incidentul s-a petrecut pe un sector de drum inchis, nu-l va despagubi pe soferul cu dauna ci ii va spune sa recupereze reparatia in instanta de la soferul care a cauzat accidentul.

Asadar, daca cumva doriti sa va aventurati pe unul din cele doua drumuri, trebuie sa tineti cont ca asigurarile nu mai sunt valabile in aceste zone. Si, pentru ca discutam de drumuri cu un grad crescut al riscului de accidentare, din cauza lipsei parapetilor si semnelor de circulatie, sansele de a se produce un incident grav sunt crescute. Motiv pentru care cei de la CNADNR au decis inchiderea lor, pentru a se spala pe maini in caz de accidente grave, asa cum a fost cazul femeii lovite grav de un parapet careia i s-au acordat daune de 1 milion de Euro. Asadar, CNADNR a declara drumul inchis si orice se petrece acolo ii priveste doar pe soferi, care, din pacate, nu pot fi despagubiti de asigurator.

Distribuie pe Facebook
mai multe