Un sofer a condus 39 de ani fara permis si fara sa fie deranjat de politie

Un sofer a condus 39 de ani fara permis si fara sa fie deranjat de politie
  • Soferul a condus masini de marfa in Franta
  • Cazul ne aduce aminte de politistul Augustin Capalnas
  • Inca o dovada ca politia rutiera doarme in loc sa-si faca treaba
Distribuie pe Facebook

Gheorghe Ungureanu este numele unui personaj din judetul Arges, cum altfel, in varsta de 63 de ani, care a condus nestingherit prin tara si strainatate fara permis. Permisul i-a fost anulat cand avea doar 24 de ani, in anii '70, iar de atunci nu s-a mai obosit sa si-l recupereze.

Pare amuzant, dar nu este. Sa stim ca in Romania exista soferi care conduc fara permis, dar nu de ieri, de azi, ci de... decenii intregi. Este cazul acestui sofer din Arges aflat la varsta de 63 de ani care a obtinut permisul la 18 ani, dar cand avea 24, in anul 1976, Militia l-a prins baut la volan si i-a luat carnetul. Gheorghe al nostru nu s-a obosit sa si-l recupereze si si-a vazut mai departe de soferie. A condus sute de mii de kilometri, ba chiar a fost angajat drept sofer profesionist pe masini de marfa si de calatori.

Dupa ce romanul care a uitat ca pentru a te urca la volan ai nevoie de un act oficial numit permis, el a fost plecat si in strainatate. Acolo a lucrat tot ca sofer, insa ciudat este cum de nimeni nu l-a controlat vreodata. Cel mai probabil, angajatorilor le arata un permis de conducere fals. Toate acestea s-au sfarsit insa zilele astea, cand un echipaj de la Politia Rutiera l-a surprins in localitate cu viteza de 75 km/h si l-a oprit. In momentul controlului, mai mare surpriza: soferul nu mai avea permis de aproape 4 decenii.

Partea buna, singura de altfel, este ca soferul a fost in toata aceasta perioada destul de prudent si a respectat legea intocmai. El nu a fost oprit de politie pana acum, sau daca a fost, a scapat basma curata cu deja clasica spaga. Soferul a spus ca nu a produs pana acum accidente si ca nici nu se va sinchisi sa obtina permisul, deoarece el conduce fara repros.

Poate ca de la astfel de personaje cu 3 clase, dintr-un sat uitat de lume, te astepti sa faca asemenea magarii. Aceasta intamplare este insa o nimica toata fata de isprava agentului Augustin Capalnas, un politist care conducea fara emotii BMW-urile din coloana prezidentiala si, uneori, mai facea si pe rutierul, oprindu-i pe soferi si dandu-le amenda. Dar ghici ce: Augustin Capalnas nu a avut niciodata permis de conducere! Ulterior a devenit purtator de cuvant, culmea, al Directiei de Politie Rutiera, facand recomandari pentru soferi si prezentant noile radare ale politiei.

Distribuie pe Facebook
mai multe