LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noua Skoda Octavia

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noua Skoda Octavia
Craciunul a venit mult mai devreme anul acesta pentru fanii marcii Skoda, producatorul ceh condimentand toamna lui 2016 nu cu una, ci cu doua premiere absolute.
Distribuie pe Facebook

Toate privirile catre Octavia Facelift!

Skoda Octavia facelift

Skoda Octavia faceliftSkoda Octavia facelift

Dupa ce in cadrul Salonului Auto desfasurat la Paris intre 1 si 16 octombrie au putut face cunostinta cu noul Kodiaq, un SUV pe platforma de Volkswagen Tiguan si interior capabil sa gazduiasca pana la sapte pasageri, persoanele care au dezvoltat o anumita pasiune pentru compania din Mlada Boleslav au mai avut de bifat pe parcursul aceleiasi luni si o... versiune imbunatatita a modelului de mare succes Octavia.

Imbunatatita cu ghilimele de rigoare, bineinteles, cu totii acuzand noua parte frontala pe care au creionat-o designerii Skoda. Sau, mai corect spus, farurile duble pe care compacta ceha pare sa le fi imprumutat de la generatia anterioara a germanului Mercedes E-Class.

Tinand cont de situatia data, este de astept ca noile elemente vizuale introduse pe modelul Octavia - vezi liniile aditionale de la nivelul capotei motorului ori detaliile restilizate din partea inferioara a spoilerului fata, de exemplu - vor trece cel mai probabil complet neobservate.

Vesti bune pentru pasionatii de tehnologie.

Interiorul Skodei Octavia facelift

Interiorul Skodei Octavia faceliftInteriorul Skodei Octavia facelift

Nu este insa cazul sa disperi. Despre versiunea imbunatatita a compactei din Mlada Boleslav se pot spune si numeroase lucruri bune. Printre acestea se numara inclusiv urmatoarele: blocuri optice cu tehnologie Full LED, display tactil caracterizat de o diagonala de 9.2 inch si rezolutie de 1.280 × 640 pixeli sau chiar un modul LTE pentru ca pasagerii sa poata naviga pe internet cu viteze de pana la 150 Mbit per secunda.

Aceeasi Octavia Facelift mai anunta, de asemenea, si volan cu incalzire, masute rabatabile sau trei chei configurabile - care, conform comunicatului oficial publicat de Skoda, activeaza automat personale, la nivel de scaune, climatizare si nu numai, ale celui care urca la volan.

Lista cu bunatati pe care modelul o propune tuturlor celor aflati in cautarea compactei ideale mai cuprinde si incarcare wireless, sistem audio cu opt difuzoare sau compatibilitate cu standardele MirrorLink, Apple CarPlay si, nu in ultimul rand, Android Auto.

Motorizari variate cu pana la 184 de cai putere.

Skoda Octavia facelift

Spre dezamagirea persoanelor care voiau sa descopere in detaliu versiunea imbunatatita a popularului automobil din Mlada Boleslav, sefii de la Skoda nu s-au grabit sa publice si specificatiile complete ale Octaviei Facelift. De fapt, la acest moment nu putem spune decat ca vor exista cinci versiuni TSI si patru variante TDI, cu capacitati cilindrice cuprinse intre 1.0 si 2.0 litri, respectiv puteri maxime cuprinse intre 84 si 184 CP.

Ca si pana acum, propulsoarele in cauza vor fi acompaniate fie de o cutie manuala, fie de una automata cu dublu ambreiaj, cea din urma beneficiind de sase sau sapte trepte de viteza. Pentru unitatile 1.8 TSI si 2.0 TDI, producatorul ceh va oferi si tractiune integrala.

Optional, clientii se vor putea bucura si de beneficiile sasiului ajustabil Dynamic Chassis Control (DCC), care ofera trei moduri diferite pentru caracteristicile directiei si suspensiei - Comfort, Normal sau Sport. Jantele disponibile masoara pana la 18 inch, daca te intrebai cumva.

Nu uita de:

Interiorul Skodei Octavia facelift

Interiorul Skodei Octavia faceliftInteriorul Skodei Octavia facelift

Unul dintre cele mai de succes automobile ale segmentului compact, Skoda Octavia III promite sa fie in continuare la fel de practica, prezentarea versiunii imbunatatite aducandu-ne aminte de spatiul generos oferit pasagerilor, ocupantii locurilor spate avand aproximativ 73 de milimetri la dispozitie pentru a-si intinde picioarele, daca vrei.

Portbagajul poate inghiti si de-aceasta data pana la 1.740 de litri de bagaje, argumentele in favoarea practicabilitatii compactei din Mlada Boleslav fiind reprezentate inclusiv de posibilitatea introducerii unor obiecte lungi si de 2.92 metri.

Fireste, nu vor atarna la fel de greu precum alte echipamente, dar este bine de stiut ca modelul ceh mai dispune si de o laterna cu LED - prinsa de caroserie cu ajutorul unui magnet si detasabila - sau un hayonul cu actionare electrica pentru varianta break.

Concluzia.

Skoda Octavia facelift

Este greu de spus daca actuala Skoda Octavia chiar avea ori ba nevoie de un facelift. Cert este ca el s-a intamplat si aduce atat vesti bune, cat si mai putin bune. Intr-adevar, noile faruri duble puteau ramane in schitele designerilor, insa le primim cu bratele deschise in contextul in care acestea mai aduc - printre altele - si tehnologia Full LED, un volan incalzit sau sistem de infotainment cu ecran tactil de 9.2 inch.

Tu nu ai face la fel? Ai prefera sa ratezi toate dotarile proaspat aparute in peisaj doar din pricina unui detaliu estetic neinspirat, cu care oricum te vei obisnui peste cateva luni? Da sau nu, asteptam cu nerabdare opinia ta.

Sondaj

Noua Skoda Octavia - Like ori Dislike?

In episodul anterior al seriei Like ori Dislike, am dezbatut impreuna noua Dacia Logan. Pentru impresii, pareri si concluzii, click AICI.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Interiorul Skodei Octavia facelift
mai multe