Colectia Machetele Mele - Ciprian Sandu

Colectia Machetele Mele - Ciprian Sandu
Ciprian Sandu - Cipone, dupa nickname-ul utilizat pe forum, se numara printre acei colectionari de machete auto si moto care nu doar isi hranesc pasiunea pentru modelism zilnic, el a acceptat si invitatia de a-si prezenta intreaga colectie aici, tot printre pasionati. Scopul? Sa lumineze ziua si altor pasionati din comunitatea 4Tuning.
Distribuie pe Facebook

Ciprian are 32 de ani, este din Pitesti si daca machete moto a inceput sa colectioneze inca din anul 2000 (!!), mini modelele auto au inceput sa-i ocupe din ce in ce mai mult loc pe rafturi incepand din 2009. Prima directie a fost Rally, machetele la scara 1:18 fiind veteranele colectiei lui. Incet, incet aria de interes s-a largit - orice colectionar adevarat, indiferent de domeniu, poate confirma etapa asta, iar Ciprian s-a orientat si catre machete din campionate renumite pe care, in paralel cu colectionatul, le urmarea de fiecare data la TV.

Colectia Machetele Mele - Ciprian Sandu

Si pentru a demonstra lumii ca intr-adevar nu exista o limita cand vine vorba de pasiuni, colectia lui Ciprian numara in prezent putin peste 100 de machete scara 1:18, majoritatea replici are vedetelor din WRC, WTCC (Campionatul European de Turisme), DTM (Campitonatul German de Turisme), Le Mans Series (Campionatul Mondial de Anduranta), Formula 1, Andros Cup si Nascar, plus inca cca. 150 de modele, replici ale unor modele de strada sau de curse.

Colectia Machetele Mele - Ciprian Sandu

Acum, sa deslusim un pic misterul in ceea ce priveste pasiunea pentru zona rally. "Sunt un mare pasionat al sporturilor cu motor, insa daca la un moment dat nu am avut un grad suficient de determinare pentru a ma implica in aceasta lume .. m-am reorientat. Mai exact, am apelat la o alternativa ingenioasa - imi aduc ACASA toate piesele de istorie motorizata pe care nu cred ca voi avea sansa sa le conduc sau sa le privesc suficient de aproape (cel putin in aceasta viata ..)!", ni se destainuie Ciprian.

Colectia Machetele Mele - Ciprian Sandu

"E foarte greu sa numesc, punctual, modelele preferate din colectie. Unele piese din colectie sunt mai vechi, foarte "vanate" la ora actuala in cercul pasionatilor de modelism, iar de altele nu ma pot desparti nici macar cand plec in delegatii", spune Ciprian. In aceasta ultima categorie intra Lancia Delta Integrale Night Stage (fabricata de Kyosho, replica dupa celebrul model pilotat spre victorie de catre Didier Auriol in 1992 la Monte Carlo Rally), Subaru Impreza WRC (fabricata de AutoArt, replica dupa celebrul model pilotat de regretatul Richard Burns in 1999 la Monte Carlo Rally), Ford Focus WRC (fabricata de AutoArt, replica dupa celebrul model pilotat de Colin McRae in 2001 la Monte Carlo Rally), Fiat 131 Abarth (fabricata de Kyosho, replica dupa celebrul model pilotat de W.Rorhl, castigatorul editiei din 1980 a Monte Carlo Rally) si, nu in ultimul rand, Audi Quattro (fabricata de AutoArt, replica dupa celebrul model pilotat de W. Rorhl care a ocupat pozitia 2 pe podium in 1985 la Monte Carlo Rally).

Colectia Machetele Mele - Ciprian Sandu

Colectia Machetele Mele - Ciprian Sandu


Colectia Machetele Mele - Ciprian Sandu

Cat priveste tuningul la scara 1:18, Ciprian s-a incumetat la o singura sesiune de modificari. Totul a durat 2 saptamani, iar "victima" este un VW Scirocco care, dintr-un simplu model de strada, a fost transformat intr-un aprig competitor de VTM. "Rabdarea nu este punctul meu forte, recunosc, dar pentru ca un producator de machete nu poate intruni de fiecare data asteptarile colectionarului consider ca intotdeauna este loc de imbunatatiri, fiecare are o viziune proprie sau, dupa caz, doreste sa aiba in colectie acel model, dar in varianta de curse", explica Ciprian.

Colectia Machetele Mele - Ciprian Sandu

Planurile de viitor nu sunt multe, la o colectie asa de numeroasa nici nu pot exprima altceva decat grija si meticulozitatea proprietarului. Pentru perioada urmatoare Ciprian si-a setat o lista cu achizitii noi, unele prioritare chiar, dar si vitrine din sticla si standuri rotative care nu doar sa protejeze deloc neglijabila lui colectie de peste 250 de machete, dar sa o si puna in valoare la un nivel maxim.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (31) Poze Colectia Machetele Mele – Ciprian Sandu
mai multe