Colectia Machetele Mele - Fira Mihai

Colectia Machetele Mele - Fira Mihai
Varsta nu e intotdeauna in relatie directa cu pasiunea. In cazul lui Mihai, nu este deloc. Are 13 ani si nimeni si nimic nu-i sta in cale cand vine vorba de machete. Dovada? O superimpresionanta colectie!
Distribuie pe Facebook

Mihai colectioneaza machete de ... nu se poate stabili exact, dar e vorba de o perioada lunga. Machetele mai deosebite (in limbajul colectionarilor: mai scumpe!) i-au atras atentia inca din 2005, cand a primit un catalog Minichamps. Iar cat priveste documentarea serioasa, aceasta a inceput in urma cu doi ani.

Colectia Machetele Mele - Mihai Fira

De fel, lui Mihai ii place sa colectioneze tot - de la monede si brelocuri pana la reviste auto, insa pasiunea pentru machete a inceput odata cu aparitia primelor How Wheel-uri si a continuat cu prima macheta din colectia pe care si astazi o stapaneste cu mandrie: Mercedes-Benz 560SEL de la Bburago, la scara 1/24. La scurt timp a urmat un New Beetle, tot 1/24, iar un pic mai tarziu primele 1/18, tot de la Bburago.

Colectia Machetele Mele - Mihai Fira



Deci ne-am pus de acord asupra faptului ca-i plac masinile. Mihai vine cu un argument si mai puternic, foarte valabil pentru toti colectionarii inraiti, citat din spusele unui mare colectionar de Bugatti din Africa de Sud "If you don't afford to buy the real thing, just scale it!". Iar din cate v-ati dat seama, Mihai a urmat acest sfat pretios.

Colectia Machetele Mele - Mihai Fira


Nu are vreo macheta preferata. Mihai spune despre sine ca achizitioneaza tot ce ii place, dar nu pe loc. Intai gaseste cel mai bun pret, combinatia cromatica preferata - daca se poate! si ... asteapta. Uneori asteptarea se intinde pe durata catorva luni bune, insa placerea de la final e de inestimabila - "Cand in sfarsit macheta e in mainile tale te simti mai ceva ca Buzz Aldrin cand a mers pe Luna!".

Colectia Machetele Mele - Mihai Fira


Pe de alta parte, nici nu exista o singura marca de masini preferata. Totusi, Mihai are o afinitate pentru Ferrari 575 Competizione 1/18 de la Kyosho, Corvette SS AUTOart 1/18 si un Chevy Camaro de la GMP 1/18 (serie limitata, in lume exista doar 900 de astfel de modele).

Colectia Machetele Mele - Mihai Fira


Din colectionat nu s-ar opri niciodata. Daca daca ar face-o, doar lipsa de spatiu si preturile exorbitante l-ar determina sa renunte la cea mai mare pasiune a sa. Evident, speram sa nu se intample vreodata, dat fiind ca Mihai este, probabil, unul din cei mai tineri colectionari de machete auto din comunitatea 4Tuning. Si de aceea merita felicitari!

Colectia Machetele Mele - Mihai Fira



Iata cateva cifre cat priveste colectia lui Mihai:


Modele 1/18: 71 (ultima achizitionata chiar cu cateva zile in urma!)

Modele 1/43: 59

Modele 1/24: peste 130

Pitici (diferite scari intre 1/60-1/100): aproximativ 400


Colectia Machetele Mele - Mihai Fira


Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (20) Poze Colectia Machetele Mele - Mihai Fira
mai multe