Colectia Machetele Mele - Horia Avram

Colectia Machetele Mele - Horia Avram
Sunteti pregatiti pentru o incursiune in lumea motorsportului? Daca da, faceti cunostiinta cu Horia Avram - sau Horica, cum il stiu toti membrii comunitatii 4tuning. Pasionat de tot ce inseamna sport cu motor si are 4 roti, fiu de fost pilot in Campionatul National De Raliuri si VTM in anii '80, Horia ne prezinta astazi fantastica sa colectie de machete.
Distribuie pe Facebook
Horia a crescut printre motoare,roti si caroserii de masina. Toata copilaria sa a gravitat in jurul acestor realitati care ne fac noua, tuturor, viata mai frumoasa. De aici si pana la colectionatul de machete nu a mai fost decat un pas. La varsta de 6 ani a primit prima macheta, un Renault 9 Burago 1:43, iar la scurt timp o a doua, un Audi Quattro Matchbox King Size. Ambele au supravietuit anilor si ocupa chiar un loc de cinste in colectie.

Colectia Machetele Mele - Horia Avram

Anii au trecut, iar o joaca de copil s-a transformat intr-o pasiune mare consumatoare de timp si bani. Si una care ofera la schimb o satisfactie formidabila, trebuie mentionat. In prezent colectia sa numara aproximativ 150 de modele 1:18, aproximativ 200 modele 1:24 si undeva in jur de 200 1:43 si alte scari. Principala tema a colectiei reprezinta machetele motorsport: raliuri, circuit, Formula 1, insa Horia are o slabiciune si pentru orice este "rupt din tipar", indeosebi masini care si-au pus amprenta in istoria de peste 100 de ani a automobilului - de la VW Broasca si Renault 5 pana la McLaren F1.

Colectia Machetele Mele - Horia Avram

Colectia Machetele Mele - Horia Avram

O alta latura interesanta a colectiei lui Horia sunt asa-numitele kituri de ansamblat din mase plastice, in copilarie aceste modele ocupandu-i o mare parte din timp. Acum, daca stam sa numaram, in colectie se afla in jur de 20 de exemplare 1:24 care provin din aceste kituri. Deasemenea, mai trebuie notat un aspect important: Horia repara si reconditioneaza machete vechi, dar si creeaza replici ale unor masini de competitie, cum au fost cele 2 automobile ale echipajului Keleti-Ponta: Ford Focus WRC si Renault Clio R3, model care poate fi admirat chiar in urmatoarea fotografie.

Colectia Machetele Mele - Horia Avram


Daca e sa vorbim despre valoarea colectiei, proprietarul spune ca cea mai importanta piesa este reprezentata de un Renault de Formula 1 produs de Exoto. Cu o singura completare, insa: nu e important producatorul atata timp cat macheta are personalitate. Drept dovada, pe rafturi se regasesc atat machete produse de Burago, cat si unele produse de Autoart sau Minichamps. Bineinteles ca orice hobby are nevoie si de sustinere financiara, de aceea a creat un site de vanzari online pentru alti "pasionati nebuni": www.spidershop.ro/machete unde puteti gasi machete pentru orice buzunar.

Colectia Machetele Mele - Horia Avram

Colectia Machetele Mele - Horia Avram

...iar pentru ca nu ne plac finalurile de niciun fel, mai bine sa ne concentram pe colectie, planuri si viitor si dileme. Toate ale lui Horia, bineinteles - "Planuri de viitor nu imi place sa fac, dar odata ce ai intrat in contact cu acest "microb" nu exista sanse de vindecare... ceea ce nu stiu este: cum procedam cand vor aparea pe lume urmasii????"

Colectia Machetele Mele - Horia Avram

Autor: Cozmescu Alin

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Colectia Machetele Mele - Horia Avram
mai multe
Publicat în categoria: Machete Auto DATA PUBLICĂRII: 17 Ianuarie 2011