Am pus cap la cap toate detaliile oficiale si neoficiale despre noul Opel Insignia. Uite ce am aflat

Am pus cap la cap toate detaliile oficiale si neoficiale despre noul Opel Insignia. Uite ce am aflat
  • Noul Opel Insignia va fi prezentat la inceputul anului viitor
  • Automobilul german anunta inca de pe acum un plus la nivel de dimensiuni, respectiv un minus la nivel de greutate
  • Numeroase modificari vor fi operate inclusiv la motorizari
Distribuie pe Facebook

Prima aparitie publica a noului Opel Insignia va avea loc abia peste aproximativ patru luni, in cadrul Salonului Auto ce se desfasoara la Geneva intre 9 si 19 martie 2017. Cu putin noroc insa, urmatoarea generatie a modelului german de clasa medie ne va dezvalui inainte de termen principalele sale atractii.

Multe s-au spus si scris pana acum despre viitorul Opel Insignia, drept pentru care ne-am gandit ca... de ce nu?! Poate ca a venit momentul sa adunam toate informatiile disponibile cu privire la urmatoarea generatie a modelului german de clasa medie. Atat cele oficiale, cat si cele neoficiale.

Incepem, asadar, prin a reaminti ca la baza noului concurent din Russelsheim pentru Ford Mondeo, Renault Talisman si Volkswagen Passat se va regasi o versiune imbunatatita a platformei Epsilon 2 dezvoltata de General Motors.

Opel Insignia Grand Sport

Dupa cum precizam si anterior, acest detaliu se va traduce printr-un plus la nivelul dimensiunilor - de 5.5 centimetri in cazul lungimii, de peste 9 centimetri in dreptul ampatamentului ori de aproape 1 centimetru in cazul in care te intrebai ce se va intampla cu latimea.

Cum latimea lipseste din ecuatia de mai sus, automat inseamna ca valoarea cu pricina ne intampina la categoria minusuri. Scurt si direct la subiect, ea va scadea cu 3 centimetri. De coborat va cobori si greutatea, viitorul Opel Insignia promitand sa...

.... sa cantareasca cu pana la 175 de kilograme mai putin comparativ cu modelul anterior, dezvaluit in premiera mondiala in vara anului 2008. Drept urmare, urmatoarea generatie a automobului german de clasa medie va fi inclusiv mai agila, respectiv mai eficienta.

Opel Insignia Grand Sport

Nu avem nici macar o singura informatie oficiala cu privire la motorizarile ce vor propulsa noul concurent din Russelsheim pentru Ford Mondeo, Renault Talisman si Volkswagen Passat, exceptand cateva zvonuri venite din Marea Britanie.

Acestea anunta inlocuirea actualului turbodiesel de doi litri cu unul de 1.6, disponibil in mai multe variante de putere. De mai multe configuratii se va bucura, de asemenea, si benzinarul de 1.6 litri, pe care il regasim si in lista cu optiuni a modelului comercializat in prezent.

Restul motoarelor oferite alaturi de noul Insignia raman un mister, insa putem spune in schimb ca unele dintre ele vor lucra alaturi de o cutie automata dotata cu opt trepte de viteza si un sistem de tractiune integrala.

Opel Insignia Grand Sport

Sub lacat sau, mai bine zis, camuflaj se ascunde si design-ul - indiferent ca discutam despre cel interior ori de cel exterior, asa ca vom cita vocile care indica o evolutie la nivel estetic, influentata deloc surprinzator de aspectul celorlalte modele din gama Opel.

La final au ramas de mentionat alegerile in materie de caroserie, Grand Sport, Sports Tourer si Country Tourer, respectiv echipamentele cu care urmatoarea generatie a automobului german de clasa medie va supara clasa de lux.

Echipamente precum farurile cu matrice de LED-uri proaspat anuntate ori internetul de mare viteza si sistemul de infotainment compatibil cu aplicatiile Apple CarPlay, respectiv Android Auto cu care Astra K se lauda deja in fata rivalilor din segmentul compact.

Opel Insignia - Primele Poze

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Opel Insignia Grand Sport
mai multe