De la poze pe forum, la campanie outdoor pentru BMW: Ciprian Mihai

De la poze pe forum, la campanie outdoor pentru BMW: Ciprian Mihai
  • Ciprian este membru 4Tuning din 2004
  • A inceput fotografia auto in 2007
  • Imaginea campaniei a fost facuta la Trei Brazi
Distribuie pe Facebook

Il stiu pe Ciprian Mihai (GolfuletzS pe forumul 4Tuning) inca de prin 2005, cand era doar un pustan care se strecura la curse si la evenimente auto, pasionat fiind de lumea vitezei si de automobilism. Cand am inceput sa facem evenimente de tuning in Romania, numarul fotografilor auto a explodat. Asa am inaugurat si o sectiune foto pe forum, locul in care s-a nascut fotografia auto in tara noastra. Aici a debutat si Ciprian Mihai. Cel despre care astazi, 10 ani mai tarziu, BMW Romania trimite comunicate oficiale.

Ce a facut in ultima vreme Ciprian Mihai? Fotografia pentru campania outdoor a noului BMW X6, ceea ce este un lucru mare. Promovarea noului BMW X6, unul dintre ce le mai importante modele ale marcii pentru piata autohtona, debuteaza cu o campanie outdoor construita pe baza unei fotografii facute in Romania. Este pentru prima data cand o campanie locala este construita pe baza unui vizual realizat in Romania.

Noul BMW X6 a debutat în showroom-uri în luna decembrie si se lanseaza cu o campanie outdoor care are ca punct central o imagine realizata în Romania. Acesta marcheaza o premiera în comunicarea BMW în tara – prima campanie construita pe baza unui vizual realizat local. Imaginea, plina de forta, plaseaza noul model în capatul unui traseu acoperit de zapada, cu munti încercuiti de nori în fundal. Decorul alb face trimitere la tractiunea integrala BMW xDrive si pune în evidenta culoarea rosie a masinii. Proiectul OOH este lansat în mai multe spatii din Bucuresti, imaginea fiind însotita de mesaje despre atribuitele si performantele noului model.

Ciprian Mihai

BMW X6 s-a aflat constant în topul celor mai de succes modele din Romania. A impresionat mereu printr-o prezenta puternica, cu un design unic, precum si combinatia unica între tractiunea integrala inteligenta BMW xDrive, motoare puternice si eficienta fara egal în segment.

Romania are o traditie puternica în ceea ce priveste fotografii specializati în auto. si aici trebuie mereu amintit proiectul Freelancer, al lui Dan Besliu, care a creat o adevarata scoala pentru fotografia auto si a dat multi profesionisti de valoare precum Andrei Tobosaru, Dragos Savu, Ovidiu Tabacaru, Bogdan Paraschiv, Dragos Dorobantu, Petrica Tanase sau Bogdan Baraghin. Asa încat, atunci cand am discutat intern posibilitatea ca o fotografie facuta în Romania sa fie focusul campaniei de lansare a noului BMW X6, nu aveam nicio îndoiala cu privire la rezultat; la abordare trebuia sa convingem, însa – si la principiul în sine.

Cu proiecte de comunicare coordonate la nivel international, BMW Group ofera constant creatii care pot fi adaptate cu usurinta necesitatilor locale. Însa de aceasta data o productie locala s-a dovedit o propunere mult mai convigatoare. În punct central este o imagine realizata de fotograful Ciprian Mihai, recunoscut pentru munca sa în domeniul auto.

Ciprian Mihai

„Provocarea a fost sa cautam o locatie potrivita pentru a putea avea o atmosfera perfecta pentru masina. Am vrut sa îi redam puterea, prezenta impresionanta a noului model si panorama din Muntii Bucegi s-a dovedit, în final, alegerea perfecta. Pana la ora shooting-ului, vremea nu a tinut cu noi: ceata, burnita, lumina putina. Imediat ce am ajuns pe platoul Trei Brazi din Predeal, totul s-a schimbat: soare puternic si perfect pentru scena, cu nori pierduti în muntii din fundal. A fost o experienta pe care o cautam de mult. Îmi place sa fac sedinte foto complexe, dar în crearea unei singure imagini totul trebuie sa fie perfect: încadrarea, lumini si umbre, detalii. În acelasi timp trebuie sa poti capta dintr-o singura privire atentia. si pentru tot acest efort ai un singur cadru si o singura sansa. Nu este ca la o sedinta foto obisnuita unde spun o poveste prin succesiunea imaginilor. La toate acestea se adauga provocarea legata de timpul limitat cu lumina optima, vremea. A fost o zi cand totul a functionat perfect”, a povestit Ciprian Mihai despre proiect.

Ciprian Mihai

Cine este Ciprian Mihai? - De la poze la fotografie.

Varianta oficiala suna cam asa: absolvent al Facultatii de Jurnalism din cadrul Universitatii Hyperion, Ciprian s-a remarcat ca fotograf online. Acum realizeaza sedinte foto în întreaga lume pentru proiecte editoriale sau de publicitate. Recunoasterea sa este demonstrata si de o pagina oficiala de Facebook cu mai mult de un milion de fani.

Insa Ciprian Mihai este dovada ca daca esti pasionat, iti poti transforma pozele cu masini si fete postate pe forumul 4Tuning acum 8-10 ani in fotografii profesionale care sa reprezinte branduri de renume precum BMW. Si chiar daca GolfuletzS a uitat de unde a plecat, ne bucuram pentru succesul lui si pentru faptul ca a devenit unul dintre fotografii auto ai Romaniei care se bucura de multa apreciere.

„Pentru mine întai a fost automobilul, apoi aparatul foto. Dar partea buna a fost ca am putut sa combin pasiunile si am reusit sa exprim ceea ce îmi place prin fotografie. Am 24 de ani, multe planuri de viitor, dar cel mai important pentru mine este sa continuu sa fac fotografia auto fara compromisuri, sa îmi dedic 100% din timp acestui lucru. Este primul proiect de advertising facut de mine în Romania, iar asta ma bucura pentru ca îmi place sa pot face asta aici. Sper la tot mai multe astfel de proiecte”, a explicat Ciprian.

Ciprian Mihai

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Ciprian Mihai
mai multe