Asteptarea a luat sfarsit. Skoda lanseaza Octavia facelift, cu noutati subtile si faruri de Mercedes

Asteptarea a luat sfarsit. Skoda lanseaza Octavia facelift, cu noutati subtile si faruri de Mercedes
  • Skoda a lansat Octavia facelift
  • Compacta a primit mai multe modificari estetice si tehnologie de ultima ora
  • Modelul ajunge in showroom-uri in prima jumatate a anului viitor
Distribuie pe Facebook

Dupa o lunga asteptare, constructorul ceh Skoda a publicat primele fotografii si informatii oficiale despre Octavia facelift. Celebra compacta va ajunge in showroom-uri in prima jumatate a anului viitor.

Octavia este unul dintre cele mai bine vandute modele ale constructorului ceh Skoda, iar acum, la 3 ani de la lansarea celei de-a treia generatii, celebra compacta primeste mult-asteptatul facelift.

Skoda Octavia facelift

Partea frontala a suferit cele mai mari modificari si impresioneaza printr-un aspect proaspat, caracterizat de o bara de protectie usor restilizata, proiectoare de ceata redesenate, si nu in ultimul rand blocuri optice duble cu LED, asemanatoare cu cele intalnite pe Mercedes-ul E-Class din seria W212.

In timp ce lateralele nu au suferit schimbari majore, inafara jantelor din aliaj cu dimensiuni care variaza intre 16 si 18 inch, spatele a primit o restilizare ceva mai vizibila, in ceea ce priveste formatul luminilor LED.

Skoda Octavia facelift

Interiorul a primit la randul sau o revizuire, iar piesa centrala este reprezentata de display-ul de 9.2 inch, imprumutat de la noul Kodiaq. Consola centrala este acum ceva mai aerisita, multumita eliminarii majoritatii butoanelor, iar functiile pot fi accesate direct de pe ecran.

Skoda Octavia facelift

In ceea ce priveste dotarile optionale, viitorii clienti ai modelului Octavia facelift pot alege printre altele, volan incalzit, masute pliabile montate pe spatele scaunelor din fata, o cheie personalizata si tehnologii de siguranta imprumutate de la varful de gama, modelul Superb. Printre acestea din urma regasim sistemul Front Assist cu functie de detectie preventiva a pietonilor, Rear Traffic Alert sau Blind Spot.

Gama de motorizari este una cuprinzatoare si include 5 unitati pe benzina si 4 unitati diesel, care variaza intre 1.0 si 2.0 litri, cu cel mai slab avand 86 de cai putere, iar cel mai puternic 186. Propulsoarele regasite pe versiunile superioare, de 1.8 litri TSI si 2.0 TDI, pot fi comandate si cu tractiune integrala, iar cutia automata este de tip DSG.

Skoda Octavia facelift

Clientii vor putea comanda noua Skoda Octavia facelift incepand cu sfarsitul acestui an, urmand ca livrarile sa inceapa in prima parte a lui 2017. Asa cum era de asteptat, Octavia facelift va ajunge si in Romania, unde potrivit celor mai recente cifre, versiunea actuala este cel mai bine vandut model de import.

Distribuie pe Facebook
mai multe