Audi A3 este Masina Anului 2014 in Lume

Audi A3 este Masina Anului 2014 in Lume
  • Competitia World Car Awards 2014 si-a desemnat castigatorii
  • Audi A3 s-a impus la categoria World Car of the Year
  • i3, S-Class si 911 GT3 sunt ceilalti mari castigatori
Distribuie pe Facebook

Cea mai noua generatie a modelului Audi A3 a fost incoronata Masina Anului 2014 in Lume dupa ce a reusit sa se impuna in fata bavarezului BMW Seria 4, respectiv japonezei Mazda3.

Dupa luni intregi de dezbatere si nu mai putin de 24 de automobile testate, juriul a decis: noul Audi A3 se bucura de toate caracteristicile necesare pentru a putea pleca acasa cu titlul de "2014 World Car of the Year". Asa cum precizam si anterior, automobilul constructorului din Ingolstadt s-a impus dupa o lupta finala dusa impotriva rivalilor de la BMW si al lor Seria 4, respectiv ultimei generatii a modelului Mazda 3.

Dezvaluit in premiera mondiala in urma cu aproximativ doi ani, noul Audi A3 a reusit sa convinga cei 69 de jurnalisti ai juriului World Car Awards atat multumita gamei sale de motorizari extrem de variate, cat si datorita celor patru versiuni de caroserie puse la dispozitia clientilor sai. De asemenea, reducerea greutatii rezultata in urma folosirii platformei MQB si tehnologiile de ultima ora capabile sa faca mai usoara, dar si mai sigura viata la bord se numara si ele printre elementele "vinovate" de performanta automobilului de clasa compacta al producatorului german.

Tot cu ocazia evenimentului New York International Auto Show, ce se desfasoara in perioada 18 - 27 aprilie, noul Mercedes S-Class W222 a invins modelele Bentley Flying Spur si Range Rover Sport in batalia data pentru titlul 2014 World Luxury Car, in timp ce ultima generatie a supercarului Porsche 911 GT3 a reusit sa se impuna la categoria 2014 World Performance Car, si asta in ciuda binecunoscutelor probleme intalnite la motorul sau aspirat cu sase cilindri in linie, de 3.8 litri, 475 de cai putere si 440 Newton-Metri.

De o surpriza si mai mare ne lovim la categoria World Car Design of the Year, care l-a dat drept castigator pe... BMW i3. Primul autoturism bavarez complet electric a fost declarat invingator in fata ultimelor generatii ale modelelor Mazda3, respectiv Mercedes C-Class si succede adevarate opere de arta ale industriei auto, precum Jaguar F-Type (2013), Range Rover Evoque (2012) sau Aston Martin Rapide (2011). De asemenea, acelasi BMW i3 si-a adjudecat si titlul de World Green Car of the Year, meritat pe deplin datorita autonomiei sale de peste 300 de kilometri.

Distribuie pe Facebook
mai multe