BMW Seria 2 Gran Tourer disponibil in Romania de la 29.600 Euro

BMW Seria 2 Gran Tourer disponibil in Romania de la 29.600 Euro
  • BMW 220d xDrive, de la 39.556 Euro cu TVA
  • Cel mai puternic motor are 192 cp, pe benzina
  • Versiunea 216i este cea mai accesibila si are motor diesel cu 3 pistoane
Distribuie pe Facebook

Cu noul BMW Seria 2 Gran Tourer, BMW intra intr-un nou segment de automobile si abordeza o categorie absolut noua de clienti. Prin spatiul generos, versatilitate si flexibilitatea revolutionara, BMW Seria 2 Gran Tourer este primul model compact premium din lume care ofera pana la sapte locuri si indeplineste cerintele de mobilitate ale tinerelor familii.

Noul model va debuta pe piata din Romania din vara acestui an si este disponibil în doua versiuni pe benzina (218i si 220i) si trei diesel (216d, 218d, 220d xDrive). Se remarca versiunea 220d xDrive, singurul model cu tractiune integrala din segment. Pretul de început este de 23850 Euro fara TVA pentru 218i si 24500 Euro fara TVA pentru 216d, ambele propulsoare cu de 1,5 litri si 3 cilindri. La fel ca toate motoarele care echipeaza noul BMW Seria 2 Gran Tourer, acestea beneficiaza de pachetul complet BMW TwinPower Turbo si sunt ultima generatie de propulsoare BMW. Varful de gama este reprezentat de BMW 220d xDrive care este disponibil de la un pret de început de 31900 Euro fara TVA.

Totodata, alaturi de echiparea standard, modelul este dispinibil în mai multe versiuni echipare/linii de design înca de la lansare: Advantage (cu avantajul unei echipari mai bogate), Sport Line si Luxury Line (linii de design, cu avantajul unor combinatii predefinite de elemente de design exterior si interior), precum si bine cunoscutul pachet M Sport.

BMW Seria 2 Gran Tourer 2015

Un concept nou, noi clienti si povestea unei evolutii continue

Noul model , continua astfel o lunga traditie BMW de a se reinventa si a deschide noi segmente, stand tot timpul sub semnul transformarii. Perioada interbelica a vazut evolutia continua a marcii de la producator de motoare de avion, la motoare de motociclete, la motociclete si, în final, în 1928, la automobile. Ulterior, dupa 1950, BMW a experimentat continuu, trecand de la automobile de lux (Îngerul Baroc BMW 502), la bubble cars deosebit de accesibile (BMW Isetta).

Lansarea asa numitei „Noua Clasa” a pozitionat marca pe linia de modele premium sportive. Inovatiile în noi segmente au constinuat, cu revolutionara gama de modele M si familia de modele X.

In ultima perioada, compania a înregistrat noi succes prin concepte noi, precum modelele Gran Turismo si Sports Activity Coupe – BMW X6 si BMW X4, dar si cu o directie absolut noua pentru marca – primele automobile electrice, cu BMW i3.

BMW Seria 2 Gran Tourer 2015

Compact, dar incapator

n ciuda dimensiunilor sale compacte - masoara 4.556 milimetri în lungime, 1.800 mm în latime si 1.608 mm în înaltime -, noul BMW Seria 2 Gran Tourer ofera un spatiu amplu si un portbagaj generos, a carei capacitate poate fi extinsa de la 645 la 805 litri. Prin rabatarea spatarelor banchetei, volumul compartimentului de bagaje ajunge la un maximum de 1.905 litri. Versatilitatea maxima este asigurata de bancheta care dispune standard de culisare înainte-înapoi, cu spatar divizat în raport 40:20:40, rabatabil la apasarea unui buton, si cu sistem de prindere pentru trei scaune de copii. Posibilitati suplimentare sunt oferite de cel de-al treilea rand de locuri, disponibil optional, care poate fi rabatat complet în podeaua portbagajului. Caracterul practic cotidian al automobilului este maximizat printr-o gama de optiuni de stocare pentru toate cele trei randuri de locuri, precum si prin sinele de pe spatarul locurilor din fata, cu masute rabatabile atasate. Noul BMW Seria 2 Gran Tourer este un pionier prin modul în care reuneste calitatile traditionale ale segmentului - precum functionalitatea spatiala si confortul - cu valorile BMW traditionale precum dinamica, eleganta si calitatea premium.

BMW Seria 2 Gran Tourer 2015

Formula pentru lansarea pe piata: cinci motoare turbo si tractiune integrala BMW xDrive

In calitate de singurul automobil din clasa compacta premium ce ofera pana la sapte locuri, BMW 220d xDrive Gran Tourer este disponibil la lansare împreuna cu tractiunea integrala. Modelul realizeaza o acceleratie 0-100 km/h în numai 7,6 secunde, în contextul unui consum conform standardelor de masurare ECE de 4,9–5,1 l/100 km si emisii de 128–133 g CO2/km, în functie de tipul si dimensiunea pneurilor folosite. Aceste performante sunt asigurate de motorul diesel de patru cilindri care dispune de o putere de 140 kW/ 190 CP, respectiv 400 Nm.

Toate motorizarile disponibile provin din noua familie de propulsoare BMW TwinPower Turbo si combina cele mai noi tehnologii BMW (precum VANOS, Valvetronic, injectie directa, injectie common rail sau siteme turbo) pentru o combinatie fara egal între eficienta si performante sportive. Cu exceptia versiunii 220d xDrive, toate motorizarile dispun de tractiune fata. Toate versiunile pot fi echipate optional cu o cutie automata cu 6 trepte pentru motorizarile cu 3 cilindri si cu 8 trpete petnru motorizarile cu 4 cilindri, în timp ce 220d xDrive vine cu o cutie automata în echiparea standard.

BMW Seria 2 Gran Tourer 2015

La lansare va fi disponibil un propulsor pe benzina cu patru cilindri în linie, BMW 220i Gran Tourer. Acesta dezvolta 141 kW/192 CP si un cuplu de 280 Nm disponibil deja de la 1250 rpm pentru un raspuns deosebit de spontan. Modelul asigura o acceleratie 0-100 km/h în 7,7 secunde si un consum mixt conform standardelor de masurare ECE de 6,2-6,4 litri per 100 km, respectiv emisii de 144-149g CO2 per km, în functie de tipul si dimensiunea pneurilor echipate.

Gama motorizarilor pe benzina este completata de versiunea în trei cilindri, BMW 218i, care dezvolta 100 kW/136 CP si un cuplu de 220 Nm tot de la 1250 rpm. Acceleratia 0-100 km/h este realizata în 9,5 secunde, în timp ce consumul mixt este de 5,1–5,5 l/100 km, respectiv emisii de 119-127 g CO2/km.

Alaturi de 220d xDrive Gran Tourer, este disponila o alta versiune de patru clindri diesel – 218d Gran Tourer, cu o putere maxima de 110 kW/ 150 CP, respectiv un cuplu de 330 Nm. Performantele asigurate sunt de 9,3 secunde pentru sprintul 0-100 km/h si un consum de 4,3–4,5 l/100 km, respectiv emisii 114–119 g/km.

Cea mai accesibila versiune diesel va fi 216d Gran Tourer, un model deosebit de eficient. Motorul diesel cu trei cilindri dispune de o putere de 85 kW/116 CP si un cuplu de 270 Nm asigura un consum de 3,9 – 4,2 litri per 100 km si emisii de 104-111 g/km, în contextul unui sprint 0-100 km/h în 11,1 secunde.
Din vara este planficata introducerea pe piata a doua noi versiuni – 216i Gran Tourer si 220d Gran Tourer.

BMW Seria 2 Gran Tourer 2015

Entertainment in miscare si pentru copii

Datorita noii aplicatii "myKIDIO" (initial disponibila doar în Germania), calatoriile lungi pot fi distractive chiar si pentru tinerii pasageri. Aplicatia debuteaza odata cu BMW Seria 2 Gran Tourer si ofera continut potrivit pentru copii si familii - cum ar fi filme artistice, seriale, carti audio si jocuri audio - pe tablete precum Apple iPad, astfel încat pasagerii din spate sa se distreze. Conducatorul si pasagerul din fata detin controlul deplin asupra continutului rulat: aplicatia poate fi operata cu usurinta prin intermediul controlerului iDrive si a monitorului de control, imediat ce dispozitivul mobil este conectat la automobil. În acel moment, aplicatia "myKIDIO" permite controlul si utilizarea continutului potrivit varstei pe tablete, astfel ca si calatoriile lungi se transforma într-o experienta placuta pentru copii. Afisajul central arata ce vizualizeaza copiii pe tablete, iar cei mici aflati pe locurile din spate pot utiliza BMW Kids Cockpit pentru a verifica informatiile cu privire la calatoriei (cum ar fi timpul estimat al sosirii, viteza sau temperatura exterioara) într-o maniera simpla si amuzanta.

Sistem de asistenta fara rival in segment

Sistemele de asistenta si optiunile de informare si entertainment, disponibile în portofoliul BMW ConnectedDrive, îmbunatatesc siguranta condusului si confortul. De exemplu, Head-Up Display, care proiecteaza toate informatiile relevante în campul vizual al conducatorului, sau Traffic Jam Assistant, o functie care asigura deplasarea complet autonoma a automobilului în conditii de ambuteiaje pe autostrada. Modelul dispune standard sistemul de avertizare la impactul frontal cu functia City Braking, premiat Euro NCAP. Gama de optiuni este completata, alturi de sistemul de navigatie cu display de înalta rezolutie, de functii precum Apps, care permit o integrare excelenta a telefonului mobil si a aplicatiilor acestuia în automobil.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze BMW Seria 2 Gran Tourer 2015
mai multe