Noul BMW X5 se blindeaza pentru Salonul Auto de la Moscova

Noul BMW X5 se blindeaza pentru Salonul Auto de la Moscova
  • BMW lanseaza la Moscova noul X5 Security Plus
  • SUV-ul bavarez ofera un nivel de protectie VR6
  • Propulsia este asigurata de un V8 de 450 CP
Distribuie pe Facebook

Germanii de la BMW au pregatit numeroase surprize pentru editia din acest an a evenimentului Moscow International Automobile Salon (MIAS), vizitatorii show-ului desfasurat in capitala Rusiei, in perioada 29 august - 7 septembrie, avand ocazia de a face cunostinta inclusiv cu versiunea blindata a noului X5 F15.

Clientii aflati in cautarea unui automobil capabil sa ofere protectie impotriva gloantelor si grenadelor au numeroase motive de bucurie, majoritatea companiilor (de top) implicate in industria constructoare de masini oferind cel putin cate un model blindat.

Un exemplu concret il reprezinta bavarezii de la BMW, producatorul auto din Munchen publicand astazi primele informatii oficiale ale noului X5 Security Plus, ce va putea fi admirat pentru prima oara de publicul larg cu ocazia Salonului de la Moscova de saptamana viitoare.

Prefigurat de concept car-ul cu acelasi nume, dezvaluit in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din toamna anului 2013, autoturismul in cauza nu aduce nici un fel de noutate majora, fie ca vorbim de aspectul estetic, fie ca aducem in discutie comportamentul pe sosea.

Si cu toate acestea, noul BMW X5 Security Plus se poate lauda ca indeplineste toate normele caracteristice standardului VR6, modificarile aduse caroseriei si geamurile realizate acum din policarbonat promitand sa protejeze pasagerii inclusiv de gloantele trase dintr-un AK47.

Pentru a scapa rapid din mijlocul atacurilor, propulsia versiunii blindate a popularului SUV bavarez va fi asigurata de o unitate biturbo cu opt cilindri in V si capacitate de 4.4 litri, capabila sa puna la dispozitia tuturor celor patru roti aproximativ 450 de cai putere si 650 de Newton-Metri.

Performantele noului BMW X5 Security Plus, drept pentru care tinem sa reamintim ca modelul standard X5 xDrive50i are nevoie de numai 4.9 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, acul vitezometrului continuandu-si apoi incursiunea pana la pragul celor 250 de kilometri pe ora.

BMW X5 Security Plus

Distribuie pe Facebook
mai multe