Cadillac CT6: Tot ce trebuie sa stii despre noul rival al Mercedes-ului S-Class

Cadillac CT6: Tot ce trebuie sa stii despre noul rival al Mercedes-ului S-Class
  • Noul Cadillac CT6 debuteaza oficial la New York
  • Limuzina americana ofera trei motorizari diferite
  • Pasagerii se vor bucura de tot confortul din lume
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Cadillac revin in segmentul limuzinelor de lux, cel mai nou produs al marcii de peste Ocean debutand cu ocazia salonului ce se desfasoara zilele acestea la New York.

Cu toate ca ultima lor limuzina nu s-a bucurat de un prea mare succes, americanii de la Cadillac nu renunta la ideea de a avea un competitor pentru trio-ul german format din Audi A8, BMW Seria 7 si Mercedes S-Class. Urmatoarea "incercare" a producatorului de peste Ocean a debutat oficial chiar in cursul acestei dimineti, in cadrul Salonului Auto International de la New York, si, dupa cum precizam si anterior, raspunde la denumirea de CT6.

Cel mai nou automobil de lux din Detroit, Michigan graviteaza in jurul unei platforme realizata in mare masura din aluminiu, greutatea versiunii de baza pozitionandu-se sub pragul celor 1.700 de kilograme. Si asta in ciuda faptului ca lungimea totala depaseste cu 184 de milimetri valoarea de cinci metri, pe cand viitorii pasageri se vor putea bucura de tot confortul din lume multumita ampatamentului de aproximativ 3.106 milimetri.

Cadillac CT6

Cadillac CT6

Acum, daca vine vorba despre capitolul motorizari, trebuie precizat ca proaspat lansatul Cadillac CT6 dispune de trei propulsoare mari si late, printre acestea facandu-si loc inclusiv un 2.0 turbo in patru cilindri, de 265 CP. Urmatoarea pe lista, unitatea aspirata cu sase cilindri in V si capacitate de 3.6 litri produce undeva in jurul a 335 CP, pe cand varianta de top se poate lauda cu serviciile unui V6 twin-turbo de trei litri si 400 de cai putere.

Detaliile cu privire la timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h, viteza maxima sau consumul mediu de carburant lipsesc cu desavarsire pentru moment, oficialii americani multumindu-se sa afirme in schimba ca livrarea valorilor maxime se va face fie catre puntea spate, fie catre toate cele patru roti. Exclusiv prin intermediul unei transmisii automate cu opt rapoarte - Hydra-Matic 8L45 sau Hydra-Matic 8L90.

In ceea ce priveste departamentul vizual, cel mai nou automobil de lux din Detroit, Michigan este caracterizat la nivel exteriorului de un design cu numeroase linii angulare si forme rotunjite, aceeasi tema stilistica insotind - deloc surprinzator - si interiorul pe care il pune la dispozitia viitoriilor sai clienti alternativa de peste Ocean la trio-ul german format din Audi A8, BMW Seria 7 si Mercedes S-Class.

Cat despre tehnologiile integrate la bord (si nu numai), proaspat lansatul Cadillac CT6 promite suspensie ajustabila cu amortizoare magnetoreologice, sistem ce permite (inclusiv) virarea rotilor spate, camere video ce surprind si inregistreaza imagini la 360 de grade, ecran tactil cu diagonala de 10.2 inch si rezolutie HD (1280 x 720), internet prin conexiune 4G LTE sau sistem audio de inalta fidelitate Bose Panaray, cu 34 de difuzoare.

Cadillac CT6

Cadillac CT6

Cadillac CT6

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Cadillac CT6
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 1 Aprilie 2015