Citroen prezinta la Beijing primul SUV din gama DS

Citroen prezinta la Beijing primul SUV din gama DS
  • Citroen a publicat prima imagine a noului DS 6WR
  • Modelul va debuta oficial, la Salonul de la Beijing
  • Lista cu motorizari include unitati turbo de 160 si 200 CP
Distribuie pe Facebook

Citroen va profita de editia din acest an a Salonului Auto de la Beijing pentru a dezvalui in fata lumii intregi primul SUV din gama DS. Botezat DS 6WR, modelul cu pricina va fi disponibil la vanzare in ultima parte a lui 2014.

Iti mai aduci aminte de conceptul Wild Rubis, dezvaluit in premiera mondiala la mijlocul primaverii trecute? Ei bine, spre deosebire de majoritatea "produselor" de acest tip, impresionantul studiu de design al constructorului francez nu va aduna praful pe caroserie in cine stie ce locatie ascunsa de privirile curiosilor, ci va ajunge in cele din urma la vanzare intr-o versiune de productie.

O versiune de productie botezata Citroen DS 6WR, care impresioneaza inca de la prima sa aparitie datorita formelor musculoase si detaliilor supradimensionate ale partii frontale. Nu vor trece insa neobservate nici insertiile de plastic regasite la nivelul spoilerelor, respectiv pragurilor, ce-i confera SUV-ului premium din Hexagon un aspect robust, lista cu atractii vizuale continuand cu aripile proeminente ce gazduiesc jante pe 19 inci.

In ceea ce priveste gama de motorizari, mult anticipata versiune de productie a impresionantului concept Wild Rubis promite, cel putin pentru moment, doar doua unitati supraalimentate pe benzina, precum un e-THP 160 de 160 CP si un THP 200 de 200 CP. Ambele propulsoare vor fi livrate in compania unui transmisii automate cu sase rapoarte si vor lucra impreuna cu un sistem Grip Control, ce optimizeaza aderenta in functie de suprafata de rulare.

Pentru cei interesati de dimensiuni, mentionam ca noul Citroen DS 6WR vine la pachet impreuna cu o lungime de 4.55 metri, o latime de 1.86 metri, plus o inaltime de 1.61 metri, in timp ce ampatamentul masoara undeva in jurul a 2.73 metri, toate acestea transformand primul SUV din gama Distinctive Spirit intr-un rival pentru Audi Q5, BMW X3, Mercedes GLK si, nu in ultimul rand, proaspat lansatul Lexus NX.

Asadar, acestea fiind spunse, nu mai ramane decat un singur lucru de precizat: versiunea de productie a impresionantului concept Citroen Wild Rubis va fi construita la fabrica Shenzhen din China si va fi oferita spre comercializare incepand cu sfarsitul acestui an.

Citroen DS 6WR - Prima Poza

Distribuie pe Facebook
mai multe