Craciunul a venit mai repede. Volkswagen-ul Tiguan a primit doua motoare noi, disponibile si in Romania

Craciunul a venit mai repede. Volkswagen-ul Tiguan a primit doua motoare noi, disponibile si in Romania
  • Volkswagen a introdus doua noi motoare disponibile pe noul Tiguan
  • Este vorba de un motor TSI de 220 de cai si unul TDI de 240 de cai putere
  • Ambele motorizari sunt disponibile si in Romania
Distribuie pe Facebook

Volkswagen-ul Tiguan si-a marit gama de motoare cu doua noi propulsoare, unul pe benzina de 220 de cai si unul diesel de 240 de cai putere.

Cea de-a doua generatie a crossover-ului compact al celor de la Volkswagen a debutat oficial la Salonul Auto de la Frankfurt iar impactul pe care l-a avut asupra publicului i-a mirat chiar si pe nemtii din Wolfsburg, care au primit mai multe comenzi decat se asteptau.

Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 4Motion

Ei bine, pentru a se adresa unui numari si mai mare de clienti, constructorul german a decis sa largeasca lista de motorizari disponibile ale noului Tiguan, cu doua propulsoare asezate in partea superioada a gamei.

Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 4Motion

Primul dintre ele este un propulsor TSI, pe benzina, imprumutat de la Golf-ul GTI. Acesta are o capacitate de 2.0 litri si dezvolta 220 de cai putere si 350 Nm cuplu. Multumita acestui motor, Tiguan-ul accelereaza de la 0 la 100 de km/h in 6.5 secunde, iar viteza maxima se opreste la 220 km/h.

Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 4Motion

Fanii motoarelor diesel vor putea alege TDI-ul, tot de 2.0 litri, dar cu ceva mai multa putere: 240 de cai putere si 500 Nm cuplu, oferiti intre 1750 si 2500 de rotatii pe minut. Acest motor este cel mai puternic agregat pe motorina din segment si ii garanteaza noului Tiguan o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 6.5 secunde si o viteza maxima de 228 de km/h. Cum era de asteptat, propulsorul diesel este mai eficient decat cel pe benzina, Volkswagen declarand un consum mediu de 6.4 litri/100 de km si emisii de 167 g/km.

Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 4Motion

Ambele motorizari vin in configuratie standard cu tractiune integrala si transmisia automata DSG, cu doua ambreiaje si 7 rapoarte.

Atunci cand este dotat cu unul dintre aceste propulsoare, Volkswagen-ul Tiguan primeste si o mica modificare exterioara, un set de evacuari duble de forma trapezoidala.

Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 4Motion

In tara noastra, nemtii au publicat deja preturile noilor versiuni, astfel ca pentru propulsorul TSI de pe Golf-ul GTI, doritorii trebuie sa scoata din buzunar 35.740 de euro cu TVA, iar pentru cel diesel de 240 de cai putere pretul de pornire este de 36.581 de euro.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 4Motion
mai multe