Cum a reusit noul Opel Astra K sa dea jos peste 120 de kilograme

Cum a reusit noul Opel Astra K sa dea jos peste 120 de kilograme
  • Noul Opel Astra K cantareste cu ceva mai bine de 120 kg mai putin decat predecesorul sau
  • Aproximativ 77 de kilograme au fost salvate doar prin schimbarea de platforma
  • Locul secund ii revine suspensiei, care a reusit sa dea jos undeva in jurul a 55 kg
Distribuie pe Facebook

Dupa cum probabil ai aflat deja, cea de-a cincea generatie a popularului model german de clasa compacta are o greutate minima de 1.248 kg.

Noul Opel Astra K s-a pregatit intens pentru Salonul Auto ce se desfasoara la Frankfurt in toamna acestui an, cea de-a cincea generatie a popularului model german de clasa compacta reusind sa scape de 120 - 200 de kilograme in functie de motorizare, respectiv echipare.

Opel Astra 2016

Conform oficialilor companiei din Russelsheim, secretul din spatele acestei notabile performante consta in platforma adoptata, care cantareste cu aproximativ 77 kg mai putin decat arhitectura folosita anterior. Alte circa 55 de kilograme au fost salvate prin regandirea suspensiei si renuntarea la utilizarea de panouri aerodinamice la nivelul podelei, noile incaltari asigurand si ele un minus de pana la 11.5 kg.

Zece kilograme au disparut din peisaj si prin generozitatea sistemului de franare, cu un rezoltat similar laudandu-se si blocul din aluminiu al motorului 1.4 ECOTEC, cutiile de viteza sau scaunele fata si spate - care au in spate o perioada de cinci ani de dezvoltare. Sistemul de evacuare ramane in urma cu cele 4.5 kg salvate insa, pana la urma urmei, orice kilogram conteaza atunci cand vine vorba despre realizarea unui automobil (si nu numai).

Asadar, spre deosebire de generatia anterioara, noul Opel Astra K cantareste doar 1.248 kg in versiunea standard, pe cand greutatea variantei de top se invarte in jurul valorii de 1.364 de kilograme. Adaugam in meniu si coeficientul aerodinamic de 0.285, iar cel mai bun consum inregistrat de modelul german de clasa compacta coboara sub pragul celor 4.0 litri la 100 km.

Drept urmare, acestea fiind spuse, tinem sa reamintim si informatiile legate de pretul de achizitie al automobilului din Russelsheim - pret care, pe piata din Germania, porneste de la 17.960 euro.

Opel Astra 2016

Opel Astra 2016

Opel Astra 2016

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (23) Poze Opel Astra 2016
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 28 August 2015