Dacia a lansat oficial SUV-ul Duster 2014 in Romania

Dacia a lansat oficial SUV-ul Duster 2014 in Romania
  • Dacia Duster are un pret de pornire de 10.900 Euro
  • Cel mai echipat Duster costa 17.000 Euro
  • MediaNav, senzorii de parcare si butoanele geamurilor pe usi sunt doar cateva noutati
Distribuie pe Facebook

Dacia a lansat ieri in Romania cel mai nou membru al gamei sale accesibile. E vorba de generatia cu numarul 2 de Duster, SUV-ul performant si ieftin care a facut recorduri de vanzari in Europa.

Dacia a lansat ieri in Romania noul Duster. Masina a fost dezvaluita oficial in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, acum o luna de zile. Insa pe piata romaneasca, odata cu lansarea de ieri seara, incep si comenzile pentru noul SUV romanesc chiar acum. Chiar daca este o generatie noua, masina in sine nu a primit extrem de multe modificari.

La exterior, avem o grila noua, cu faruri noi in partea frontala, un set de jante din aliaj cu design nou, dar mai simplu, bare pentru plafon redesenate si extrem de putine imbunatatiri in spate. Daca ne uitam atenti la noul Duster, modificarile abia ne sar in ochi. E vorba doar de modificari la blocurile optice si cateva elemente destul de slab vizibile. Insa marile modificari au avut loc la interior.

Dacia Duster 2014

Dacia Duster 2014 are acum la dispozitie toate sistemele pe care le-am gasit pe modelele noi, precum Lodgy sau Logan. E vorba de sistemul multimedia MediaNav cu ecran tactil si mufa USB, pilot automat si limitator de viteza, inchiderea automata a portierelor la demaraj, termometru cu indicare a temperaturii externe, dar si o noua localizare a butoanelor care actioneaza deschiderea geamurilor. Daca inainte erau pe consola centrala, acum ele sunt pe portiere, cel al soferului avand chiar si functia confort la deschidere.

Despre motorizari, avem un nou propulsor in oferta lui Duster. E vorba de un motor TCe de 1.2 litri care produce 125 cp, fiind cel mai puternic motor care a echipat vreodata o Dacie, si se va vinde alaturi de cunoscutele dCi-uri de 1.5 litri care produc 90 sau 110 cp. Toate motoarele vor avea si functia ECO, pe care o gasim la noul Logan si noul Sandero, plus un indicator de schimbare optima a treptelor de viteza.

Noua Dacia Duster este disponibila chiar de azi prin comanda la dealerii Dacia si are un pret de pornire de 10.900 de Euro, in timp ce motorizarea TCe este disponibila pe echiparea de varf numita Laureate ce costa peste 14.000 de Euro.

Dacia Duster 2014

Distribuie pe Facebook
mai multe