Dacia Duster Facelift - Tot ce trebuie sa stii despre noul model

Dacia Duster Facelift - Tot ce trebuie sa stii despre noul model
  • Noua Dacia Duster debuteaza la Salonul Auto de la Frankfurt din toamna
  • SUV de la Mioveni se remarca printr-un look ceva mai robust ca pana acum
  • Gama de motorizari este completata de o unitate turbo de 1.2 litri si 125 CP
Distribuie pe Facebook

Compania Dacia va prezenta maine, 10 septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt, noul Duster 2014, care vine cu un design exterior restilizat, dar si cu un interior mult mai modern si spatios si cu o noua plansa de bord. Cu o zi inainte de marea lansare, Dacia si-a incantat fanii cu cateva imagini cu cel mai recent model Duster.

Mai multa putere cu un consum mic

Cea mai importanta schimbare este, fara indoiala, noul motor pe benzina, de 1,2 litri, ce dezvolta 125 de cai-putere si vine la pachet cu o cutie de viteze manuala cu sase trepte. Cu toate acestea, consumul de carburant mixt la care ajunge noul Duster este de 6 litri / 100 km. Important de precizat, SUV-ul Dacia este primul model al Renault-Nissan care se bucura de cea mai puternica versiune a propulsorului 1.2 TCe.

Exteriorul vine si el cu schimbari

Designul exterior al noii Dacia Duster prezinta si el modificari majore. In partea din fata se poate remarca un nou calandru cu bare orizontale cromate, dar si o noua grila a radiatorului, asezata intre blocurile optice restilizate, care vin acum si cu lumini de zi.

Dacia Duster FaceliftDacia Duster Facelift

Noile bandouri orizontale sunt inscriptionate cu sigla Duster si pot sustine pana la 100 de kilograme. Totodata, noua Dacia Duster 2014 vine cu jante din aluminiu de 16 inchi, cu o cromatica "dark metal". In partea din spate isi fac prezenta noi blocuri optice, ce reiau designul partii frontale, mai ales prin elementele cromate, care se regasesc atat pe esapament, cat si pe noua inscriptie "4WD".

Un interior modern si confortabil, demn de un SUV 4X4

Noua Dacia Duster 2014 prezinta un interior mult mai confortabil si spatios, inspirat de la noile modele Dacia Logan si Sandero. Una dintre cele mai importante si mult asteptate schimbari o reprezinta insa mutarea butoanelor pentru controlul ferestrelor, de la mijlocul bordului catre usi, cele de pe partea soferului beneficiind sistemul "one touch".

Dacia Duster Facelift

"Noua Dacia Duster aduce mai multe echipamente la acelasi pret: Dacia MEDIA NAV, regulator-limitator de viteza, asistenta la parcarea cu spatele, sistem de control al traiectoriei (ASR-ESP) disponibil in serie, o reala evolutie la nivelul calitatii percepute, un design nou si o modularitate imbunatatita", se noteaza intr-un comunicat al companiei.

Plansa de bord a fost, de asemenea, complet redesenata. Aceasta beneficiaza acum de o consola centrala asezata intre doua baghete verticale, pentru a da impresia de mai multa robustete.

"Dacia Duster propune patru tapiterii noi, printre care una de piele, in functie de nivelul de echipare. Scaunele cu un design nou ofera un plus de confort pasagerilor, in timp ce spatarul banchetei spate a fost ranforsat. Nuantele disponibile la interior, mai sobre, intaresc caracterul masculin al noii Dacia Duster si apartenenta sa la universul 4×4", mai noteaza Dacia.

Dacia Duster FaceliftDacia Duster Facelift

Totodata, Dacia propune si o gama larga de accesorii, precum kit anti-incendiu, sistem antifurt, lanturi de zapada sau scaun pentru copii.

Pentru a spori siguranta pasagerilor, noua Dacia Duster a fost echipata, chiar la pachetul standard, cu airbaguri frontale pentru sofer si pasagerul din dreapta, dar si cu airbaguri laterale cap-torace.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Dacia Duster Facelift
mai multe