Dacia face loc constructorului francez - masina de 5000 E va purta rombul Renault

Dacia face loc constructorului francez - masina de 5000 E va purta rombul Renault
Se pare ca traditia si renumele unui brand au cantarit mai mult in alegerea da face cea mai ieftina masina europeana de pe piata sub sigla Renault. Desi initial se anunta un model de sub 5000 de Euro de la uzina Dacia, acum Renault anunta modelul ULC, masina care va schimba industria auto universala.
Distribuie pe Facebook

Nu demult, Dacia anunta ca are in plan sa faca masina care costa sub 5000 de Euro. Se pare insa ca grupul Dacia-Renault-Nissan a decis ca modelul low-cost sa poarte sigla Renault, si nu cea a uzinei Dacia.

Pentru asta, Renault va colabora cu uzinele Bajaj, din india, un constructor de masini local. Francezii promit ca au de gand sa faca o masina mai buna decat modelul Logan, dar si mai ieftina. Francezii au de gand, initial, sa produca modelul low-cost numai pentru piata interna indiana, ca si test de succes.

Modelul se va numi Renault-Bajaj ULC (Ultra Low-Cost) si va urma strategia de vanzari cu care au avut succes modelele Sandero, Logan si Duster. Pentru ca francezii au realizat ca in astfel de momente, pretul inseamna mai mult decat calitatea si siguranta, acestia au de gand sa produca un model si mai ieftin decat cele de pana acum. Asa a luat nastere proiectul ULC, care, acum, se pare ca a devenit oficial si demareaza in acest an.

Dacia face loc constructorului francez - masina de 5000 E va purta rombul Renault

Inca nu este sigura data de lansare oficiala a modelului si nici un pret estimativ, dar acesta va fi cu siguranta de maximum 5000 de Euro. Nu se cunosc nici dotarile sau variantele de echipare, dar cert este ca in curand, oricine isi va putea lua o masina cu 4 usi, de buget redus, care nu va mai purta sigla Dacia.

Fotografia este virtuala si reprezina un posibil aspect al modelul Renaul ULC.

Tu ce parere ai?


Distribuie pe Facebook
mai multe