Depresie in lumea fanilor BMW: viitorul M5 va avea tractiune 4x4

Depresie in lumea fanilor BMW: viitorul M5 va avea tractiune 4x4
  • Primele modele M cu xDrive vor fi M5 si M6
  • Seful diviziei Motorsport a venit de la Audi RS
  • In 2020 s-ar putea sa vedem si modelele M3 sau M4 cu tractiune integrala
Distribuie pe Facebook

Daca pana acum, orice M veritabil avea exclusiv tractiune spate, se pare ca incepand cu anul 2018 acest lucru se va schimba. Noile modele M5 si M6 vor fi oferite cu tractiune integrala xDrive.

Tot ce a insemnat vreodata automobil BMW realizat de divizia Motorsport a avut tractiune spate. Fie ca vorbim de M1, M3, M4, M5 sau M6, toate aceste modele iconice s-au bucurat numai de propulsie, ceea ce le facea niste vehicule sportive speciale si mult iubite de catre fanii masinilor puternice. Insa in urma unei scurte discutii avute cu presa inainte de deschiderea oficiala a Salonului Auto de la Detroit, seful departamentului de marketing de la BMW, Ian Robertson, a mentionat ca tractiunea 4x4 prinde teren, inclusiv in cazul masinilor cu sigla M.

Daca in Romania, mai bine de 80 de procente din totalul masinilor BMW vandute au fost dotate cu tractiune xDrive, la nivel mondial tot mai multi clienti cauta masinile 4x4. Din motive lesne de inteles: dinamica imbunatatita si o siguranta mai mare. Asadar, clientii prefera sa plateasca putin in plus pentru a avea tractiune integrala chiar si pe modelele mici sau medii de familie.

Conform oficialilor BMW, viitoarele generatii de BMW M5 si M6 vor avea tractiune 4x4. Insa nu este clar momentan daca vor fi vandute exclusiv cu xDrive, desi sunt slabe sanse sa fie vandute aceste limuzine sport doar cu tractiune 4x4. Cel mai probabil, optiunea xDrive va fi oferita doar contracost, pentru cei care s-au saturat ca doar rotile spate sa se invarta. Iar motivul pentru care se va apela la xDrive este lesne de inteles, asa cum spune si Robertson: "Puterea si cuplul va continua sa creasca, iar M5 si M6 vor avea puteri uriase, asa ca ne gandim la solutii xDrive pentru ele in viitor".

In plus, noul sef al diviziei Motorsport vine direct de la Audi, unde se ocupa de automobilele RS. Si ce alta dovada mai clara ca se doreste in viitor folosirea tractiunii integrala, decat sa aduci pe cineva din universul Quattro, mai vrei? Indiferent oricum de ceea ce aleg nemtii, un lucru este cert: automobilele BMW vor continua sa fie performante. Si indiferent ca vor fi RWD, FWD sau AWD, rezultatul va ramane acelasi: automobile bune, premium, care ofera o placere de condus unica.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 27 Februarie 2015