Duster Double Cab, masina pe care romanii nu o pot avea

Duster Double Cab, masina pe care romanii nu o pot avea
  • Renault anunta noul model Duster Double Cab
  • Lansarea oficiala a fost programata pentru 18 iunie
  • Disponibilitatea va fi limitata pentru moment
Distribuie pe Facebook

Renault a confirmat astazi lansarea modelului Duster Double Cab in cadrul Salonului Auto de la Buenos Aires din 18 iunie. Cu aceasta ocazie, compania franceza a dat publicitatii si o prima fotografie care scoate la iveala pick-up-ul pregatit pentru piata auto din America de Sud.

Bazat pe Oroch Concept

In luna octombrie a anului trecut, Renault prezenta la Salonul Auto de la Sao Paulo conceptul Oroch, bazat pe SUV-ul Duster si despre care reprezentantii companiei franceze precizau ca reprezinta un "studiu de design pentru un pick-up recreational".

Modelul cu pricina a trecut intre timp de stadiul de "exercitiu de imaginatie" si se pregateste sa devina realitate, lansarea sa oficiala fiind programata pentru data de 18 a acestei luni.

"Inspirat de Duster, conceptul Oroch ofera o abordare caracteristica designului din America Latina", declara anul trecut Lauren van den Acker in cadrul Salonului Auto de la Sao Paulo.

Din teaser-ul pe care francezii de la Renault l-au publicat in cursul zilei de astazi, se observa foarte clar ca double cab-ul pregatit pentru piata auto din Argentina imprumuta numeroase elemente stilistice de la studiul de design anterior mentionat.

Pentru cine nu isi mai aminteste, conceptul Renault Duster Oroch venea cu jante de 18 inch, plafon panoramic, 2 camere video posterioare pentru parcare - montate la unghiuri de 80 si 140 grade, plus scaune dotate cu tehnologia Cover Carving si tapitate cu un material asemanator neoprenului.

Acum ramane de vazut cate dintre acestea vor ajunge si pe modelul de serie.

Cu ce vine nou Duster Double Cab?

Spre deosebire de cel fabricat in Romania, pick-up-ul double cab ce va fi lansat cu ocazia Salonului Auto de la Buenos Aires vine cu un spatiu interior mai generos, conceput pentru cinci pasageri. Bena va fi spatioasa si va putea fi acoperita in cazul in care conditiile meteorologice impun acest lucru, protejand interiorul de apa si praf.

In afara de imaginea ce ilustreaza conturul masinii si cateva informatii firave, reprezentantii Renault raman secretosi cu privire la noul model. Atat motorizarea prezenta la datorie, cat si despre pretul de achizitie ramane un mare mister pentru moment. Au mai ramas insa numai 9 zile pana vom afla exact si aceste detalii...

In urma cu mai putin de o luna, un model asemanator - realizat de Dacia in parteneriat cu Romturingia, a fost testat pe strazile din Romania, iar imagini cu prototipul in cauza au ajuns in mass media.

Desi pare a fi un automobil reusit, nu prea exista sanse ca acesta sa fie fabricat la uzina din Mioveni. Fabrica din Arges lucreaza deja la capacitate maxima si nu sunt prevazute planuri de extindere. In plus, nici clienti prea multi pentru un astfel de model nu ar fi in Romania...

Duster Pick-Up, creat doar pentru OMV Petron

Ideea de a transforma SUV-ul Duster in pick-up nu este chiar noua, insa aceasta nu s-a materializat decat anul trecut sub forma unei comenzi a companiei OMV Petrom.

Pana la finele lui 2015, Dacia va trebui sa livreze 500 de masini catre compania petroliera. Pentru ca nu era destinata decat unui singur client, pretul de achizitie al modelului nu a fost dat publicitatii. Compania de la Mioveni a explicat totusi ca doar conversia ar costa 3.000 de euro.

Din punct de vedere tehnic, pick-up-ul Duster are un motor de 1.5 dCi, ce dezvolta 110 CP.Cabina are doua locuri, iar bena masoara 1.7 metri in lungime si poate transporta o incarcatura de maximum 450 de kilograme.

Automobilul anuntat astazi de Renault nu va fi disponibil si in Europa, singurii care se vor putea bucura deocamdata de noul model fiind sud-americanii - unde cererea de utilitare este mult mai mare comparativ cu Batranul Continent, numai anul trecut fiind vandute aproximativ 900.000 de unitati de acest tip.

Tu ti-ai cumpara un Duster Double Cab daca acesta s-ar vinde in tara noastra?

Renault Duster Double Cab - Teaser

Distribuie pe Facebook
mai multe