Fiat are planuri mari cu viitorul Punto. Noua generatie se va lansa in 2018

Fiat are planuri mari cu viitorul Punto. Noua generatie se va lansa in 2018
  • Fiat pregateste noua generatie a modelului Punto
  • Aceasta va fi dezvoltata si lansata in premiera pe piata din America de Sud
  • Noul model va fi bazat pe o platforma complet noua
Distribuie pe Facebook

Fiat isi pregateste revenirea in segmentul mic cu noua generatie a modelului Punto care va ajunge in 2018 in Europa.

Dupa o perioada nu tocmai buna, in care au cam disparut din peisaj, italienii de la Fiat isi pregatesc in forta revenirea. Si nu oricum, ci cu atacarea segmentului mic cu noua generatie a modelului Punto.

In ultimii ani, Fiat-ul Punto a devenit mult prea invechit pentru a mai fi considerat un rival pe seama Ford-ului Fiesta sau Volkswagen-ului Polo. Dar cu aceasta noua generatie, italienii se lanseaza din nou in lupta pentru suprematia segmentului mic, care se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare.

Noul Punto va fi dezvoltat si lansat in premiera pe piata din America de Sud, urmand sa ajunga in Europa, cel mai probabil, in 2018. Modelul va avea la baza o platforma complet noua, cu mai mult aluminiu in componenta si o arhitectura care sa fie capabila sa suporte motoarele diesel si pe benzina ale lui 500X si 500L.

Vorbim aici de propulsorul de 1.4 litri Multiair, in configuratia de 140 si 170 de cai putere, de motorul diesel de 2.0 litri Multijet de 140 de cai putere, dar si de versiunile de putere ale Multijet-ului de 1.6 litri.

Este cunoscut faptul ca masinile produse in si pentru piata din America de Sud nu sunt nevoite sa se supuna unor reguli atat de stricte de siguranta ca si cele intalnite in Europa sau in Statele Unite, spre exemplu. Dar de vreme ce noua generatie a Punto-ului este gandita ca un model global, aceasta va beneficia de tehnologie de ultima generatie precum sisteme care avertizeaza soferul la depasirea benzii de mers, supravegheaza unghiul mort si franeaza automat in oras.

Pe langa acestea, noul model al italienilor va dispune si de alte noutati, inclusiv de o camera pentru marsarier sau de un sistem multimedia cu suport Apple CarPlay si Android Auto.

O veste buna este si faptul ca noul Punto va fi dat pe mana diviziei Abarth, care va dezvolta o versiune performanta, programata sa ajunga pe piata, cel mai probabil, in 2020.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 30 August 2016