Ford asculta din nou de clienti. La cererea lor, americanii vor lansa Fiesta ST cu 5 usi

Ford asculta din nou de clienti. La cererea lor, americanii vor lansa Fiesta ST cu 5 usi
  • Ford lanseaza modelul Fiesta ST cu 5 usi
  • Acesta va putea fi achizitionat incepand din luna octombrie
  • Americanii au luat aceasta decizie dupa ce mai multi clienti au cerut acest lucru
Distribuie pe Facebook

Incepand din luna octombrie, fanii modelului Fiesta ST vor putea comanda modelul sportiv si in versiunea cu 5 usi. Americanii au declarat ca aceasta varianta se adreseaza clientilor care doresc un acces mai usor la locurile din spate.

Cu ceva timp in urma, fanii supercar-ului GT care nu au reusit sa intre in posesia unui astfel de model, cereau cu tarie suplimentarea productiei. Constructorul american a tinut cont de doleantele lor, si a crescut productia de la 2500 la 5000 de unitati.

Acum, la cateva luni de la acel eveniment, Ford apleaca din nou urechea la cererile clientilor, de aceasta data in privinta hot-hatch-ului Fiesta ST. Mai exact, acest model va beneficia din luna octombrie si de o versiune cu 5 usi, care va permite un acces mai usor la locurile din spate pentru pasageri si parintii cu copii.

Ford Fiesta ST cu 5 usi

Roelant de Waard, vicepresedinte de marketing la Ford, a declarat ca "Ford a vandut mai mult de 38.000 de unitati Fiesta ST in Europa de la introducerea pe piata in 2013. Din ce in ce mai multi clienti ne-au cerut o versiune cu 5 usi. Ford Fiesta ST cu 5 usi face ca experienta de condus sa fie accesibila unui numar cat mai mare de clienti."

Chiar daca au fost adaugate doua usi, celelalte elemente de design raman la fel ca si in cazul variantei standard, in 3 usi. Sub capota se gaseste acelasi propulsor turbo pe benzina de 1.6 litri, capabil de 182 de cai putere si 240 Nm cuplu. Hatch-ul a ramas la fel de rapid, astfel ca acceleratia de la 0 la 100 de km/h se face tot in 6.9 secunde.

Ford Fiesta ST cu 5 usi

Totusi, greutatea in plus isi spune cuvantul, iar consumul de carburant a crescut de la 5.9 la 6.1 litri/100km, in timp ce emisiile de dioxid de carbon au crescut de la 138 la 141 grame pe kilometru.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 27 Septembrie 2016