Genesis G90 debuteaza oficial, are ca rival Mercedes-ul S-Class

Genesis G90 debuteaza oficial, are ca rival Mercedes-ul S-Class
  • Hyundai a publicat primele imagini ale noului G90
  • Limuzina sud-coreean ofera un design puternic si impunator
  • Gama de motorizari include trei propulsoare pe benzina
Distribuie pe Facebook

Lupta pentru coroana segmentului de lux se va intensifica in perioada urmatoare de timp, oficialii Hyundai anuntand in cursul acestei dimineti o noua nava amiral.

Vorbim, mai exact, despre modelul Genesis G90, primul care imbratiseaza proaspat lansatul limbaj de design al companiei auto sud-coreene botezat Athletic Elegance.

Asta presupune - dupa cum putem observa si in fotografiile disponibile la acest moment, de altfel, un exterior puternic si impunator, care inspira eleganta si sportivitate indiferent de unghiul din care este privit.

Nici interiorul nu se lasa insa mai prejos, cea mai noua nava amiral a celor de la Hyundai bucurandu-se aparent de toate elementele necesare unei ambiante de top.

Dintre acestea, cele patru scaune individuale reglabile electric in toate modurile cu putinta - si desparite de o consola centrala ce se intinde de-a lungul intregului cockpit, par sa reprezinte principala atractie a modelului Genesis G90.

Genesis G90

Genesis G90

Nu lipsesc din meniu, de asemenea, nici insertiile de piele fina, cusaturile de culoare contrastanta, accentele metalice sau ornamentele realizate din lemn masiv.

Intr-un final, aceeasi noua nava amiral a celor de la Hyundai isi mai intampina pasagerii si alaturi de incarcare wireless, respectiv sistem multimedia dotat cu cate doua tablete de 9.2 inch.

Din pacate, vestile nu sunt la fel de imbucuratoare daca vine vorba despre gama de motorizari, clientii sud-coreeni avand la dispozitie trei propulsoare... dezamagitoare.

Cel putin atunci cand vine vorba despre puterea maxima produsa, versiunea de baza oferind doar 228 CP dintr-un V6 aspirat cu o capacitate cilindrica de 3.8 litri. Iar situatia nu se imbunatateste nici pe masura ce avansam.

Urmatoarea pe lista, unitatea V6 turbo de 3.3 litri se lauda, de exemplu, cu aproximativ 268 CP, pe cand varianta de top V8 de 5.0 litri dezvolta... 308 CP.

Acum fie Hyundai a gresit pe undeva, fie a subevaluat puterea motoarelor din motive care ne scapa. Nu de alta, dar fisa tehnica a modelului Genesis G90 indica valori cuprinse intre 5.7 si 6.9 secunde pentru sprintul 0 - 100 km/h...

Genesis G90

Genesis G90

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (38) Poze Genesis G90
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 9 Decembrie 2015