Geneva 2015: Ford Focus RS porneste pe urmele concurentei cu 320+ CP si AWD

Geneva 2015: Ford Focus RS porneste pe urmele concurentei cu 320+ CP si AWD
  • Noul Ford Focus RS are un motor 2.3 turbo de 320+ CP
  • O cutie manuala si un sistem AWD completeaza pachetul tehnic
  • Aspectul vizual pronune multiple detalii agresiv-stilizate
Distribuie pe Facebook

Batalia pentru suprematie dusa intre hot-hatch-urile planetei este pe cale sa ia o intorsatura neasteptata, americanii de la Ford trimitand recent pe campul de lupta o noua arma.

In cazul in care arzi de nerabdare sa afli ce surprize ti-a rezervat cea de-a treia generatie a modelului Focus RS, atunci afla ca raspunsul tau incepe cu un motor turbo dotat cu patru cilindri si capacitate de 2.3 litri.

Regasita si sub capota ultimului Mustang, unitatea in cauza promite sa puna la dispozitia tuturor celor patru roti ceva mai mult de 320 de cai putere. Si nu, nu este nici un fel de neatentie sau greseala.

Geneva 2015: Ford Focus RSGeneva 2015: Ford Focus RS

Spre deosebire de generatia anterioara, noul Ford Focus RS dispune de un sistem de tractiune integrala cu Dynamic Torque Vectoring, ce permite livrarea a pana la 70% din cuplul maxim exclusiv catre... puntea spate.

Din pacate, informatiile legate de sprintul 0 - 100 km/h sau viteza maxima reprezinta in continuare mistere (inca) nedeslusite, insa nu ar fi de mirare sa ne lovim de niste cifre si numere similare VW-ului Golf R

Pana a vedea cum sta treaba cu adevarat, precizam ca cea de-a treia generatie a hot-hatch-ului Ford ne mai incanta privirile si cu o caroserie agresiv-stilizata, ce abunda in elemente proeminente si detalii supradimensionate.

In ceea ce priveste departamentul interior, lista cu atractii principale include, dar nu se limiteaza la volanul sport cu parte inferioara plata, vitezometrul gradat pana la 300 de kilometri pe ora si scaunele fata cu suport lateral marit.

Asadar, acestea fiind spuse, noi ne oprim aici. Cel putin pentru un moment in care sa ne destindem privirea cu primele fotografii ale Focus-ului RS.

Geneva 2015: Ford Focus RS

Geneva 2015: Ford Focus RS

Geneva 2015: Ford Focus RS

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Geneva 2015: Ford Focus RS
mai multe