Geneva 2015: Honda Civic Type R intra in scena cu 310 CP si 400 Nm

Geneva 2015: Honda Civic Type R intra in scena cu 310 CP si 400 Nm
  • Honda Civic Type R debuteaza oficial cu ocazia Salonului de la Geneva
  • Hot-hatch-ul japonez ascunde sub capota un 2.0 turbo de 310 CP si 400 Nm
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in aproximativ 5.7 secunde
Distribuie pe Facebook

Asteptarea a luat sfarsit. Dupa infinite filme si fotografii spion, noua Honda Civic Type R ni se dezvaluie astazi in toata splendoarea sa, in primele materiale oficiale.

Descrisa ca o "masina de curse pentru strada", cea de-a patra generatie a popularului hot-hatch japonez propune un kit aerodinamic agresiv-stilizat, ce preia numeroase inspiratii de la concept car-ul cu acelasi nume.

Asta inseamna prize frontale uriase, extensii proeminente pentru aripile laterale, spoiler spate cu difuzor de aer inclus si, nu in ultimul rand, un eleron de dimensiuni mai mult decat generoase - fara stopuri integrate, de aceasta data.

Jantele pe 19 inch cu design in cinci spite duble completeaza pachetul exterior, in timp ce volanul sport cu parte inferioara plata, scaunele fata cu suport lateral marit si tapiteria din alcantara reprezinta principalele atractii ale departamentului interior.

Geneva 2015: Honda Civic Type RGeneva 2015: Honda Civic Type R

Pe plan tehnic, noua Honda Civic Type R impresioneaza in mod special prin motorizarea turbo cu patru cilindri si capacitate de doi litri, ce dezvolta 310 cai putere (la 6.100 rotatii per minut) si 400 Newton-Metri.

Cifrele si numerele cu pricina sunt livrate exclusiv rotilor fata prin intermediul unei transmisii manuale cu sase rapoarte, acceleratia de la 0 la 100 km/h realizandu-se in doar 5.7 secunde. Viteza maxima? Aproximativ 270 de kilometri pe ora.

Din pacate, japonezii nu au oferit nici un fel de update referitor la vechea poveste cu recordul la Nurburgring, insa cea de-a patra generatie a popularului hot-hatch din Tara Soarelul Rasare ar trebui sa faca o figura extrem de frumoasa (si) aici.

Nu de alta dar, pe langa toate elementele mentionate anterior, lista cu bunatati mai include si o suspensie dotata cu amortizoare ajustabile, un sistem de franare accesorizat cu discuri de 350 milimetri si etriere in patru pistonase, plus un mod +R dezvoltat special pentru performanta pe circuit.

Ajunsi la final, nu ne mai ramane decat un singur de precizat: si anume ca noua Honda Civic Type R va fi disponibila la vanzare incepand cu vara anului 2015, la un pret momentan necunoscut.

Geneva 2015: Honda Civic Type R

Geneva 2015: Honda Civic Type R

Geneva 2015: Honda Civic Type R

Geneva 2015: Honda Civic Type R

Geneva 2015: Honda Civic Type R

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Noua Honda Civic Type R
mai multe