Geneva 2015: Noua Skoda Superb pozeaza in piele si metal

Geneva 2015: Noua Skoda Superb pozeaza in piele si metal
  • Skoda Superb a ajuns la generatia cu numarul trei
  • Noul model cantareste cu pana la 75 kg mai putin
  • Ampatamentul a crescut cu circa 80 de milimetri
Distribuie pe Facebook

Salonul Auto International de la Geneva 2015 reprezinta destinatia ideala pentru cei care vor sa admire indeaproape cea de-a treia generatie a limuzinei din Mlada Boleslav.

Anuntata cu surle si trambite la mijlocul lunii trecute, noua Skoda Superb este construita pe platforma modulara MQB a Grupului Volkswagen si cantareste cu pana la 75 de kilograme mai putin decat modelul anterior. Asta in timp ce ampatamentul a crescut cu aproximativ 80 de milimetri, pasagerii avand acum la dispozitie mai mult spatiu ca oricand.

Geneva 2015: Skoda Superb

Geneva 2015: Skoda Superb

O alta veste pe placul nostru - si nu numai, consta in reducerea consumului de carburant cu pana la 30 de procente, cea mai eficienta versiune de motorizare avand nevoie de doar 3.7 litri de carburant pentru a parcurge clasica distanta de 100 km. In cazul in care varianta GreenLine nu ti se potriveste, nu este cazul sa disperi: cea de-a treia generatie a limuzinei din Mlada Boleslav ofera si alte optiuni de propulsie.

Altfel spus, cei care prefera motoarele pe benzina vor avea de optat pentru trei unitati TSI (de 1.4, 1.8 sau 2.0 litri) ce produc intre 125 si 280 CP, pe cand fanii TDI vor fi nevoiti sa se limiteze la doua alegeri (de 1.6 sau 2.0 litri), cu puteri cuprinse in intervalul 120 - 190 CP. In functie de concluzia finala, valorile maxime sunt livrate fie puntii fata, fie catre toate cele patru roti, ori prin intermediul unei cutii manuale, ori cu ajutorul unei transmisii cu dublu ambreiaj.

Din punct de vedere estetic, cea de-a treia generatie a limuzinei Skoda Superb prezinta un design exterior bogat in detalii angulare si proeminente, cu liniii si forme ce se inspira atat de la concept car-ul VisionC, cat si de la modelele de serie Rapid, respectiv Octavia. O tema similara a fost aleasa si atunci cand a venit vorba de creionarea aspectului interior, modificarile estetice aduse de cea de-a treia generatie a limuzinei din Mlada Boleslav fiind insotite de o serie de tehnologii de ultima ora.

Geneva 2015: Skoda Superb

Geneva 2015: Skoda Superb

Geneva 2015: Skoda Superb

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (84) Poze Geneva 2015: Skoda Superb
mai multe