Hyundai i20 2015: crezi ca asa va arata noua generatie?

Hyundai i20 2015: crezi ca asa va arata noua generatie?
  • Versiunea de serie se va lansa la Paris, in octombrie
  • Automobilul va fi disponibil si cu o versiune electrica
  • O versiune performanta va aparea si de serie
Distribuie pe Facebook

Coreenii de la Hyundai au de gand sa scoata pe piata o serie de modele noi in cursul anului viitor. Printre ele, si o noua generatie de i20, o masina subcompacta cu un design european.

Automobilele Kia si Hyundai se bucura de un succes mare in Europa, inclusiv in tara noastra. Pentru ca au reusit sa ofere automobile cu design atractiv, motoare economice si dotari de confort si siguranta decente, tot pachetul fiind la un pret mult sub ceea ce cer producatorii europeni. Se pare ca cei de la Hyundai au planuri mari in viitorul apropiat: vor sa lanseze 22 de modele diferite pentru a intra puternic pe piata europeana, cat si cea americana.

Insa cel mai nou produs al coreenilor este Hyundai i20, generatia 2015. Aceasta isi va face aparitia la Salonul Auto de la Paris, in octombrie, anul curent. Noul model este versiunea 2.0 si respecta filosofia de design a marcii, numita foarte plastic Fluidic Sculpture. Designul acestui model a fost realizat in Europa, la Centrul de Design Hyundai Motor Europe si se remarca printr-o grila frontala mare, o capota cu suprafata mare si faruri mai generoase. Are unele linii imprumutate de la alte automobile, regasind unele trasaturi de la Opel Astra, Volkswagen Polo si chiar Golf, dar restilizate pentru a nu fi o asociere directa.

Cert este ca aceste schite prezentate de oficialii Hyundai nu ne arata versiunea de serie care se va pune in vanzare incepand cu anul viitor. Mai precis, cu siguranta nu vom vedea un i20 dotat cu jante atat de mari, cu portiere de tip 'clean', fara manere, dar nici macar aest aspect de masina coupe cu 5 usi, in care linia mediana este extrem de ridicata, lasand sa se vada niste geamuri laterale mici.

In afara de versiunile clasice pe motorina sau benzina, Hyundai va scoate pe piata si o versiune electrica, dar si una ce va purta initiala N, divizia de performanta a marcii. Nu trebuie sa uitam ca Hyundai participa in WRC cu i20, asa ca noua generatie are de unde sa prinda experienta, atat in design, cat si in motorizare, ceea ce ne face sa credem ca avem toate sansele sa vedem anul viitor un i20 performant, cu motor supra-alimentat, de aproximativ 200 cp, capabil sa rivalizeze cu Polo GTI sau Corsa OPC. Insa este o confuzie la nivel de branding intern: modelele performante Hyundai poarta acum sigla R-Spec, dar, se pare, ca la nivel european, acestea se vor numi N-Spec... ce-o fi insemnand si asta.

Hyundai i20

Distribuie pe Facebook
mai multe