Italienii o intorc iar ca la Pitesti. Uite ce decizie a luat Alfa Romeo cu privire le SUV-ul Stelvio

Italienii o intorc iar ca la Pitesti. Uite ce decizie a luat Alfa Romeo cu privire le SUV-ul Stelvio
  • Alfa Romeo va lansa SUV-ul Stelvio anul viitor la Salonul Auto de la Geneva
  • Modelul va avea la baza platforma sedan-ului Giulia
  • Preturile vor incepe de la 35.000-40.000 de euro, in functie de piata
Distribuie pe Facebook

Alfa Romeo pregateste un SUV, denumit foarte probabil Stelvio, pe care urmeaza sa il prezinte oficial la Salonul Auto de la Geneva de anul viitor. Acesta va imprumuta motorizarile si platforma de la sedanul Giulia.

Italienii de la Alfa Romeo au ramas printre singurii constructori mari de automobile care nu au pana acum un SUV in gama de modele oferite clientilor. Avand in vedere popularitatea foarte mare a acestui segment, este de neinteles de ce constructorul din Torino nu a dorit sa beneficieze de aportul de imagine si de vanzari al unui astfel de model.

Ei bine, acest lucru este pe cale sa se schimbe, deoarece un SUV din partea celor de la Alfa Romeo este pe drum. Botezat Stelvio, dupa celebra trecatoare din Alpi, acest model trebuia sa fie lansat oficial la Salonul Auto de la Geneva din acest an. Dupa cate am observat, italienii au preferat sa amane momentul, iar toata lumea credea ca o vor face la Salonul Auto de la Los Angeles din luna noiembrie.

Acum, se pare ca s-au razgandit din nou iar noul Stelvio va vedea lumina zilei de-abia anul viitor, la Salonul Auto de la Geneva. Cel putin pana cand nu se sucesc iar.

Mult-asteptatul SUV are la baza aceeasi platforma botezata Giorgio, pe care este produs si sedanul Giulia, care se pregateste de lansare si pe piata din Romania. Stelvio va imparti ceva mai mult cu sora sa, imprumutand de la aceasta majoritatea caracteristicilor dinamice, adaptate desigur la o garda la sol mai ridicata.

Mai mult decat atat, noul model al celor de la Alfa Romeo va beneficia de aceeasi gama de motorizari si de aceleasi niveluri de putere ca si Giulia. Clientii care vor prefera propulsoarele pe benzina vor putea alege intre motoare de 200 si 280 de cai putere, iar iubitorii motoarelor diesel se vor baza pe versiunile de 150, 180 si 210 cai putere ale unui motor de 2.2 litri.

Constructorul italian are in plan si un varf de lance, destinat amatorilor de condus sportiv. Acesta va veni in "persoana" lui Stelvio Quadrifoglio Verde, propulsat de V6-le twin-turbo de 2.9 litri, dezvoltat in parteneriat cu Ferrari.

Dupa cum spuneam mai sus, Alfa Romeo Stelvio va debuta anul viitor in luna martie, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, iar preturile vor incepe de la 35.000-40.000 de euro, in functie de piata.

Distribuie pe Facebook
mai multe