Jaguar a publicat primele imagini cu SUV-ul care va fi lansat in 2014

Jaguar a publicat primele imagini cu SUV-ul care va fi lansat in 2014
  • Vor exista doua motoare diesel si doua pe benzina
  • Caroseria este numita Crossover Sport
  • Astazi, 9 septembrie, se va face lansarea oficiala la Frankfurt
Distribuie pe Facebook

Primul SUV din istoria Jaguar este albastru metalizat si are o grila frontala imensa. Vedem acest lucru in prima poza oficiala data publicitatii de catre Jaguar de la intetirea zvonurilor cu privire la debutul crossoverului. Noul C-X17 concept va avea premiera mondiala saptamana viitoare la Frankfurt.

Gata cu fotografiile spion si schitele de design. Primul crossover din istoria marcii britanice este pregatit sa isi faca debutul pe scena automobilistica. Jaguar l-a dezvaluit prima oara sub forma de teaser in urma cu cateva zile, iar acum vine cu o noua imagine, de data aceasta o fotografie a modelului real, in care prezinta partea frontala a noului model.

Se observa astfel ca elementele de pe cele mai recente modele ale sale sunt supradimensionate pentru a se potrivi cu noua caroserie. Grila si gurile de aerisire sunt imense, iar stopurile (anuntate in teaserul recent) sunt inspirate din roadster-ul F-Type.

Ceea ce se mai stie pana acum este ca SUV-ul britanic va fi extrem de usor, deoarece va fi construit pe platforma imprumutata de la viitorul X760, asa numita Premium Lightweight Arhitecture (PLA). Noul model este destinat familistilor tineri cu bani, oferindu-le acestora atat luxul si confortul brandului Jaguar, cat si spatiul de care au nevoie pentru o familie mare.

Jaguar C-X17Jaguar C-X17

Zvonurile spun ca noul crossover va fi produs la fabrica Land Rover din Solihull, acolo unde se afla linia de productie a noii platforme PLA, urmand sa aiba doua variante de tractiune, atat cea integrala, cat si varianta cu tractiune spate.

Motorizarile vor cuprinde doua motoare pe benzina, respectiv unul de 2.0 litri (240 de cai putere) si altul de 3.0 litri V6 supraalimentat (340 de cai putere), dar si doua doua pe motorina, unitatea de 2.2 litri (163 de cai putere sau 220 de cai putere) si unitatea de 3.0 litri (240 de cai putere).

Versiunea finala a lui Jaguar C-X17 ii va avea ca rivali pe cel mai nou model Porsche, SUV-ul Macan, BMW X3 si Audi Q5. Mai multe detalii vom cunoaste luni, 9 septembrie, cand Jaguar va prezenta SUV-ul in mod oficial.

Jaguar C-X17Jaguar C-X17Jaguar C-X17Jaguar C-X17

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Jaguar C-X17
mai multe