Lexus RC: Tot ce trebuie sa stii despre versiunea coupe a modelului IS

Lexus RC: Tot ce trebuie sa stii despre versiunea coupe a modelului IS
  • Versiunea in doua usi a modelului IS va fi comercializata sub numele de Lexus RC
  • Debutul va avea loc la inceputul anului 2014, atat pentru RC, cat si pentru RC-F
  • Gama de motorizari va include propulsoare cu patru, sase si opt cilindri
Distribuie pe Facebook

Versiunea in doua usi a modelului IS va fi comercializata sub numele de Lexus RC si va sosi in showroom-urile companiei japoneze inainte de sfarsitul anului 2014.

Nu mai reprezinta deja nici un secret pentru nimeni. Dupa cum am putut vedea si la mijlocul lunii trecute, japonezii de la Lexus pregatesc lansarea pe piata a unui rival pentru noul BMW Seria 4 Coupe. Automobilul cu pricina va fi comercializat sub numele de Lexus RC (Racing Coupe!) si va sosi in showroom-urile companiei nipone inainte de sfarsitul anului 2014.

Pana atunci insa, mult anticipata versiune in doua usi a modelului Lexus IS va debuta in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la New York din aprilie 2014, eveniment de care coupe-ul japonez va profita pentru a ne dezvalui designul sau influentat de conceptul LF-CC. De asemenea, noul Lexus RC se va putea lauda si cu o gama de motorizari variata, ce va include trei unitati diferite: un turbo de doi litri, un 2.5 hibrid si, nu in ultimul rand, un V6 de 3.5 litri ce va livra intreaga putere rotilor prin intermediul unui diferential cu alunecare limitata marca Torsen.

Si mai devreme de-atat insa, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit din ianuarie 2014, japonezii de la Lexus vor dezvalui in fata intregii planete versiunea de inalta performanta RC-F. Proiectat pentru a concura impotriva mult anticipatului BMW M4 Coupe, viitorul Lexus RC-F va ascunde sub capota un urias V8 de cinci litri, capabil sa puna la dispozitia celui aflat la volan nu mai putin de 455 cai putere si 545 Newton-Metri.

In plus, nu vor lipsi din meniul tehnic nici transmisia automata cu opt rapoarte, suspensia sport special proiectata pentru acest model sau sistemul de franare semnat Brembo, lista cu bunatati urmand a continua cu capota, plafonul si portbagajul realizate din fibra de carbon, cu elementele aerodinamice active si, nu in ultimul rand, cu jantele BBS pe 19 inci oferite in compania unui set de anvelope marca si modelul Michelin Pilot Sport PS2.

Informatiile se opresc pentru moment aici insa, conform surselor, noul Lexus RC va avea un pret de pornire de 40.000 de dolari, in timp ce versiunea de inalta performanta Lexus RC-F ar putea porni de la 100.000 dolari.

Distribuie pe Facebook
mai multe