Mazda 2 in varianta noua, dezvaluita la Mondialul de la Paris

Mazda 2 in varianta noua, dezvaluita la Mondialul de la Paris
E clar, noul trend nu mai este numarul cailor putere si viteza maxima pe care o atinge masina. In 2010 si 2011 se pune accentul pe economie si ecologie. Asa face si Mazda. Pentru asta, incepe cu modelul Mazda 2, mezina familiei, care va sosi la Salonul Auto de la Paris cu o fata noua si cu o economie serioasa de carburant.
Distribuie pe Facebook

Mazda 2, masina anului in 2008, vine la Paris cu un aspect nou. Nu doar la exterior, unde modificarile sunt clare pentru acest facelift mult asteptat. Dar si la interior, unde pasagerii vor avea mai multe "jucarii" high-tech si de confort cu care sa isi petreaca timpul. Dar cele mai serioase modificari au loc sub capota, unde Mazda a strecurat numai motoare conform Euro 5. In plus, japonezii au mai lucrat si la tinuta de drum dar si la transmisie, care acum este disponibila si in varianta automata.

O noutate interesanta este motorul nou cu care vine Mazda 2. Este vorba de un 1.6 litri MZ-CD, un diesel de 115 cp, care, conform producatorului, consuma 5.2 litri la 100 de km, avand emisii de CO2 cu 15% mai mici decat modelul 2.0 litri diesel pe care il inlocuieste. Acestuia i se adauga o cutie de viteze in 6 trepte, manuala sau automata.

Mazda 3 vine si ea in varianta mai ecologica si mai economica. Tot cu motorul 1.6 MZ-CD, dar cu 6 cai in plus si 12% mai mult cuplu. E si normal, ca doar masina e mai mare, nu? Insa, ciudat, consumul este mai mic, de doar 4.4 litri la 100 de km. Cel putin asa zice producatorul.

In cadrul Salonului Mondial de la Paris 2010 ce va avea loc in aceasta toamna, Mazda va mai prezenta noutati interesante, precum si niste modele in varianta hibrid.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 25 August 2010