Mazda CX-5 recunoscut in Germania si premiat in Marea Britanie pentru consumul redus

Mazda CX-5 recunoscut in Germania si premiat in Marea Britanie pentru consumul redus
ADAC, clubul german cunoscut pentru expertiza sa in domeniu, a confirmat recent eficienta motorizarii pe benzina Mazda CX-5 in cadrul unui test de consum si de emisii efectuat in luna octombrie.
Distribuie pe Facebook

Mazda CX-5 echipata cu motorul Skyactiv-G de 2l pe benzina a obtinut 75 de puncte si patru stele, pozitionandu-se in apropierea rezultatului motorizarii Skyactiv-D de 2.2l diesel, care a inregistrat 77 de puncte si patru stele in testul realizat in aceasta vara.

Germanii de la ADAC au testat Mazda CX-5 folosind normele New European Driving Cycle (NEDC), dar au descoperit ca rezultatele de consum si de emisii obtinute pot fi armonizate si cu cerintele Worldwide Light vehicles Test Procedures (WLTP), precum si cu testul de autostrada ADAC. In cadrul NEDC Mazda CX-5 a inregistrat un consum mediu de 5,62l, cu aproape 0,4l sub consumul omologat al motorizarii pe benzina, iar in timpul testului WLTP a obtinut un consum de 5,84l.

Testul ADAC este doar unul dintre mai multe de acest gen care au confirmat, eficienta motorizarilor SUV-ului crossover CX-5. In luna septembrie publicatia britanica What Car? a desemnat Mazda CX-5 Top SUV in cadrul premiilor Green Awards 2012. Modelul, echipat cu motorul diesel de 2.2l si 150 CP a obtinut un consum de 4,9 l/100 km in cadrul testelor pe sosea, clasandu-se in fata unor rivali precum BMW X3 sau Nissan Qashqai. Modelele au fost supuse la patru teste, masurandu-se emisiile de CO2, de NOx, de particule (suspended particulate matter) si consumul mediu.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 8 Noiembrie 2012