Mercedes GLE: Cum arata inlocuitorul modelului ML

Mercedes GLE: Cum arata inlocuitorul modelului ML
  • Mercedes prezinta la New York urmasul actualului ML
  • Noul model va fi comercializat sub denumirea GLE
  • Gama de motorizari ofera optiuni pe benzina, diesel si hibrid
Distribuie pe Facebook

Este oficial. Germanii de la Mercedes vor prezenta in cadrul Salonului Auto de la New York de luna viitoare urmasul actualului ML. Dupa cum anuntam si anterior, noul rival al modelelor Audi Q7 si BMW X5 isi va schimba denumirea in GLE.

Iata ca nu doar germanii de la Audi se pot lauda cu un nou SUV in famile, o situatie similara fiind intalnita si in gama Mercedes. Debutand in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto de la New York de luna viitoare, proaspat anuntatul model GLE are ca scop sa faca uitat actualul ML.

Daca va reusi sa se achite sau nu de aceasta misiune, ramane de vazut. Cert este ca raspunsul producatorului de automobile din Stuttgart la cea de-a treia generatie a BMW-ului X5 se bucura de un design revizuit, ce aduce un plus de sportivitate in dreptul exteriorului.

Mercedes GLEMercedes GLE

Mercedes GLE

Nu doar modificarile operate la nivelul caroseriei au fost insa inspirate de recent lansatul GLE Coupe, inclusiv departamentul interior - iar aici ne referim in special la aspectul plansei de bord, avand ca sursa de inspiratie primul SAC din istoria Mercedes.

Acum, daca vine vorba despre gama de motorizari, trebuie precizat ca noul rival al modelelor Audi Q7 si BMW X5 va fi comercializat in trei optiuni diferite, clientii avand la dispozitie, pe langa versiuni traditionale, si o varianta hibrid.

Intr-o alta ordine de idei, meniul porneste cu un Mercedes GLE 250d de 204 cai putere, unitatea turbodiesel in patru cilindri promitand un consum de carburant de numai 5.4 litri la 100 de kilometri.

Urmatorul pe lista, modelul GLE 350d soseste la pachet alaturi de un V6 cu 258 cai putere si 620 Newton-Metri, in timp ce lista propulsoarele pe benzina se limiteaza la o versiune GLE 400 de 333 CP, respectiv o varianta GLE 500 de 435 CP.

Asta in cazul in care excludem din peisaj optiunile AMG, cei care pun accentul in special pe sportivitate putand opta atat pentru un GLE 63 cu 557 CP sub capota, cat si pentru un GLE 63 S capabil sa livreze soferului un total de 585 cai putere si 760 Newton-Metri.

Intr-un final, noul rival al modelelor Audi Q7 si BMW X5 va putea fi comandat si in compania unui tren de rulare hibrid, modelul GLE 500e mixand un motor electric cu un V6 pe benzina pentru o putere maxima de 442 CP, respectiv un consum mediu de carburant de 3.3 litri la 100 km.

Mercedes GLE

Mercedes GLE

Mercedes GLE

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (67) Poze Mercedes GLE
mai multe