Mercedes prezinta noul S63 AMG Coupe. GALERIE FOTO in ARTICOL

Mercedes prezinta noul S63 AMG Coupe. GALERIE FOTO in ARTICOL
  • Mercedes a dezvaluit primele imagini ale noului S63 AMG Coupe
  • Modelul va debuta in premiera mondiala luna viitoare, la New York
  • Propulsia este asigurata de un V8 biturbo de 5.5 litri si 585 CP
Distribuie pe Facebook

Surprins de-a lungul timpului in nenumarate filme si fotografii spion, noul Mercedes S63 AMG Coupe renunta in cele din urma la marile sale secrete si ni se dezvaluie astazi in toata splendoarea sa.

585 cai putere si 0 - 100 km/h in mai putin de patru secunde.

Mercedes S63 AMG CoupeMercedes S63 AMG Coupe

Mercedes S63 AMG Coupe

Asemeni versiunii sale in patru usi, noul Mercedes S63 AMG Coupe se bucura de serviciile unei unitati biturbo cu opt cilindri in V si capacitate de 5.5 litri, numai buna pentru a livra rotilor spate undeva in jurul a 585 cai putere si 900 Newton-Metri. Adaugam pe fisa cu specificatii tehnice si o transmisie automata cu sapte rapoarte si trei moduri diferite de setare - Controlled Efficiency, Sport sau Manual, iar primii 100 km/h vin dupa doar 4.3 secunde.

Vestile bune nu se opresc insa aici. Tot la fel ca in cazul versiunii sale in patru usi, noul Mercedes S63 AMG Coupe este disponibil si intr-o versiune dotata cu sistem de tractiune integrala, cei care opteaza pentru aceasta varianta urmand a se mandri cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h ce se realizeaza in numai 3.9 secunde. In ceea ce priveste viteza maxima, ei bine... aceasta este limitata la 250 de kilometri pe ora in ambele cazuri.

Mai usor cu pana la 65 de kilograme.

Mercedes S63 AMG CoupeMercedes S63 AMG Coupe

Mercedes S63 AMG Coupe

In contrast cu cresterea de putere, inginerii companiei din Affalterbach au optat si pentru o reducere a greutatii, noul Mercedes S63 AMG Coupe fiind mai usor cu pana la 65 de kilograme comparativ cu predecesorul sau. Secretul acestei performante consta in cresterea cantitatii de aluminiu utilizate la nivelul caroseriei, lista cu ingrediente magice continuand cu jantele forjate pe 19 inci, respectiv sistemul de franare realizat din materiale compozite.

Astfel, desi este atat mai puternic, cat si mai rapid comparativ cu predecesorul sau, noul Mercedes S63 AMG Coupe se poate lauda si cu o doza extra de eficienta, consumul mediu de carburant situandu-se in jurul valorii de 10.1 litri la 100 de kilometri pentru versiunea cu tractiune spate, respectiv 10.3 litri la 100 de kilometri pentru varianta cu tractiune integrala.

Cea mai avansata suspensie din lume.

Mercedes S63 AMG Coupe

Asemeni versiunii sale in patru usi, noul Mercedes S63 AMG Coupe beneficiaza de sistemele MAGIC BODY CONTROL, ROAD SURFACE SCAN si Active Body Control (ABC), intregul ansamblul tehnologic folosind o camera video stereo pentru a capta in detaliu starea suprafetei carosabilului aflat in fata si a regla in mod automat suspensia, in functie de denivelarile ori restul imperfectiunilor detectate.

Mai mult de-atat, noul Mercedes S63 AMG Coupe mai ofera - in premiera mondiala pentru industria auto! si o functie inovatoare pe nume Curve tilting, ce-i permite automobilului sa atace curbele intr-o maniera similara unui motociclist, caroseria urmand a se "inclina" cu pana la 2.5 grade in intervalul de viteza 30 - 180 de kilometri pe ora.

Eleganta si sportivitate in acelasi pachet.

Mercedes S63 AMG Coupe

Mercedes S63 AMG CoupeMercedes S63 AMG Coupe

Deloc suprinzator, noul Mercedes S63 AMG Coupe se remarca prin acelasi aspect elegant si rafinat precum modelul standard, designerii companiei din Affalterbach plusand insa cu numeroase detalii care sa scoata in evidenta performantele motorului V8 biturbo de 5.5 litri.

Detalii sinonime cu sportivitatea si agresivitatea absoluta, precum prize frontale supradimensionate, praguri laterale proeminente sau difuzor de aer si evacuare cu patru tobe de esapament pentru spoilerul posterior, toate acestea fiind servite in compania unui interior decorat cu insertii de piele si accente de fibra de carbon.

Debut la Salonul Auto de la New York.

Mercedes S63 AMG Coupe

Noul Mercedes S63 AMG Coupe va debuta in mod oficial la mijlocul lunii viitoare, atunci cand Salonul Auto de la New York isi va deschide portile atat pentru publicul larg, cat si pentru presa de specialitate din intreaga lume.

Conform primelor informatii, vanzarile versiunii cu tractiune integrala vor lua startul in cursul aceleasi luni aprilie, in timp ce varianta cu tractiune spate va fi comercializata incepand cu luna iulie. Preturile nu au fost momentan anuntate, insa este de asteptat ca noul Mercedes S63 AMG Coupe sa coste cu cateva mii de euro mai mult comparativ cu limuzina S63 AMG.

Mercedes S63 AMG Coupe

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (23) Poze Mercedes S63 AMG Coupe
mai multe