Moda SACilor in segmentul premium: replica Mercedes, Porsche si Audi la BMW X6

Moda SACilor in segmentul premium: replica Mercedes, Porsche si Audi la BMW X6
  • Sunt sanse sa se fabrice Audi Q8
  • Poze virtuale cu Porsche Cayenne Coupe
  • Imagine cu Mercedes MLC
Distribuie pe Facebook

In timp ce Mercedes-Benz si-a aratat deja interesul de a intra in segmentul SUV-urilor premium coupe cu noul MLC, exista zvonuri si in ograzile altor producatori cum ca ar vrea sa produca un model SAC. Adica Sports Activity Coupe, asa cum a fost initial BMW X6.

Mai multe imagini care circula pe internet ne arata cateva modele realizate virtual, insa deloc departe de adevar. Si pentru ca Mercedes-Benz chiar a scos pe strazi zilele trecute prototipuri de MLC in teste, nu ne-ar mira sa vedem si din partea celor de la Audi sau Porsche o astfel de caroserie.

Nemtii de la Mercedes si-au anuntat initial dorinta de a realiza un rival pentru X6 construit pe platforma lui ML, dupa care, acum cateva zile, in cadrul Salonului Auto de la Beijing, au prezentat lumii conceptul numit SUV Coupe. Nici nu a apucat lumea sa se dezmeticeasca bine, daca are de-a face cu un bimmer sau cu un Mercedes, ca deja au fost surprinse primele masini de acest tip in teste, realizand plimbari de anduranta pe strazile din Germania.

SACBMW X6, SAC-ul original care a dat nastere acestei game de SUV-uri premium coupe

Asadar, un lucru e clar: Mercedes vrea sa vanda incepand cu anul viitor modelul MLC, un SUV in 3 portiere care seamana foarte mult cu BMW X6. Acesta va arata ca in imaginea alaturata si se va bucura de aceleasi motorizari ca si celelalte variante din gama ML, inclusiv o versiune AMG. Cel mai probabil vom vedea varianta de serie a lui MLC in aceasta toamna, la Paris, in cadrul Salonului Auto International.

SAC

Cel de-al treilea membru al "triadei" premium europene este fara indoiala Audi. Si la ei s-a zvonit ca urmeaza lansarea modelului Audi Q8, un SAC bazat pe Q7, dar cu o caroserie asemanatoare cu cea a lui X6. Momentan nu exista nici concepte in acest sens si nici imagini spion ca in cazul celor de la Mercedes. Dar poate ca din acest motiv nemtii cu stea in frunte s-au grabit sa lanseze modelul MLC. Noi credem ca in cel mult un an si Audi va lansa pe piata un rival pentru X6.

SAC

Insa cel mai putin probabil SAC va veni din partea Porsche. Daca pana acum, modelul Cayenne a fost un concurent redutabil pentru tot ce inseamna SUV de lux, adica BMW, Mercedes si Audi, nu credem ca va reusi sa tina pasul pe partea de automobil de teren coupe. Chiar daca exista deja imagini realizate virtual cu o posibila astfel de masina care nu arata deloc rau. Insa oricum am privi si indiferent de sigla purtata, aceste masini, in caz ca le vom vedea vreodata pe strazi, nu vor face decat sa ne duca cu gandul la originalul BMW.

SAC

SAC

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 24 Aprilie 2014