Nava amiral Opel isi continua povestea de succes

Nava amiral Opel isi continua povestea de succes
De la lansarea pe piata, Opel Insignia a castigat peste 50 de premii nationale si internationale, inclusiv deosebit de prestigiosul premiu "Masina anului". Clientii si-au afirmat aprecierea prin numarul mare de comenzi: pana in prezent au fost vandute peste 400.000 de unitati ale navei amiral a marcii. Datorita noilor motoare pe benzina, echipamente si tehnologii, modelul Insignia isi va continua cursa de succes si in 2012.
Distribuie pe Facebook

Trei ani de la lansarea Opel Insignia: lider in Europa

Nu doar presa de specialitate si clientii apreciaza modelul Insignia. In cadrul rapoartelor de defecte DEKRA 2011, modelul de top al marcii Opel a obtinut cel mai bun rezultat dintre toate autovehiculele testate, cu un indice de 96,1 % fara defecte. Datorita cresterii continue, Opel a scurtat perioada de vacanta pentru fabrica din Russelsheim. Vanzarile au crescut la aproape 79.000 de unitati in primul semestru al anului 2011 fata de anul 2009 (in jur de 73.300) si 2010 (mai mult de 71.022).

Nava amiral a Opel isi continua povestea de succes

In Marea Britanie, Insignia a fost cel mai bine vandut model din ianuarie pana in iunie 2011 in competitivul segment de piata al autovehiculelor de dimensiuni medii-superioare. Modelul hatchback cu 5 usi este numarul unu in categoria sa pe piata europeana si pe pietele importante din Germania si Marea Britanie. Daca luam in considerare toate variantele modelului, gama Insignia ocupa locul doi in Europa, in timp ce versiuna station wagon, Sports Tourer, este, de asemenea, pe locul doi in Europa si Marea Britanie. Pe toata durata anului 2010, cota de piata a modelului Insignia in segmentul D european a fost de 15,2 %.
Clientii Insignia aleg echipamente de top
Clientii sunt deja impresionati de calitatea designului modelului Insignia. In plus, Opel deja indeplineste cerintele celor mai exigenti clienti premium prin intermediul tehnologiilor si echipamentelor de inalta calitate.

Cifrele de vanzare ale variantelor de echipare confirma increderea clientilor fata de echipamentele suplimentare ale produsului. In Europa, peste jumatate din clientii Insignia opteaza pentru un sistem de navigatie, in Germania procentajul acestora fiind de aproape 90 %. Doua treimi (in Europa) si 86 % (in Germania) aleg sistemul de asistenta la parcare. Cu o cota de peste 60% din vanzari, jantele mari de aluminiu intre 18 si 20 inch sunt deosebit de populare printre clientii europeni, in timp ce in Germania, unul din doua autovehicule Insignia cumparate este echipat cu scaunul ergonomic premium pentru sofer, certificat de catre asociatia Aktion Gesunder Rucken e.V. (Actiune pentru un spate sanatos).

Nava amiral a Opel isi continua povestea de succes


Cumparatorii variantei de top Cosmo care aleg pachetul de piele Nappa "Indian Summer" acorda o importanta speciala designului interior exclusivist si comanda elemente premium suplimentare mult mai des decat clientii care nu aleg piele Nappa. Cu un procentaj de 60%, de doua ori mai multi cumparatori aleg transmisia automata, in timp ce de zece ori mai multi aleg motorul turbo de top 2.8 V6. Versiunea cu tractiune integrala adaptiva a inregistrat vanzari de patru ori mai mari, iar numarul de comenzi pentru carligul de remorcare este de doua ori mai mare.
Noul motor pe benzina 1.4 turbo ecoFLEX reprezinta eficienta si economie
In combinatie cu transmisia manuala cu sase viteze, noul sistem de propulsie 1.4 turbo ecoFLEX este cel mai economic motor pe benzina din intregul segment al autovehiculelor de dimensiuni medii. Unitatea extrem de eficienta cu cilindree redusa dezvolta o putere de 103 kW/140 cp si inlocuieste versiunea cu aspiratie naturala de 1,8 litri la fel de puternica. Versiunea standard a modelului Insignia 1.4 turbo ecoFLEX include tehnologia Start/Stop, servodirectie electrica, panouri aerodinamice sub caroserie si pneuri cu rezistenta redusa la rulare.

Nava amiral a Opel isi continua povestea de succes

Datorita acestor masuri, noua unitate de 1,4 litri consuma doar 5,7 litri de benzina premium la 100 de kilometri, cu doi litri mai putin fata de versiunea precedenta, in timp ce emisiile de CO2 au fost reduse corespunzator cu 45 de grame, pana la o valoare de 134 de grame pe kilometru, reprezentand o reducere de peste 25 % a consumului si a emisiilor. In ciuda cilindreei mai mici, cuplul generat de catre acest foarte economic motor pe benzina a crescut cu aproape 15%, la 200 Nm.
Imbunatatirile aduse raportului de transmisie garanteaza o crestere a eficientei insotita de o imbunatatire perceptibila a agilitatii. Aceasta versiune de motorizare poate accelera de la zero la 100 km/h in doar 10,9 secunde si ajunge la o viteza maxima de 205 km/h. Cu versiunea Sports Tourer, motorul atinge cele mai bune performante din segmentul station wagon cu un consum de 5,9 l/100 km, iar emisiile de dioxid de carbon sunt de 139 g/km.
2.0 turbo 4x4: putere si cuplu mai mari cu consum redus
Insignia 2.0 turbo 4x4 cu injectie directa pe benzina ofera o putere cu 30 cp mai mare si tractiune integrala adaptiva. Pentru a atinge aceste performante, inginerii Opel au crescut presiunea de supraalimentare, au optimizat injectia de carburant si au redus pierderile de debit din sistemul de admisie si evacuare. Construit complet din aluminiu, motorul 2.0 turbo cuprinde o gama de componente de inalta tehnologie, inclusiv un turbocompresor cu intercooler, doi arbori cu came cu control variabil al supapelor si doi arbori de echilibrare. Dezvolta o putere de 184 kW/250 cp, generand un cuplu maxim de 400 Nm (fata de 350 Nm in versiunea anterioara).

Nava amiral a Opel isi continua povestea de succes

Performantele de conducere sunt la fel de impresionante. Motorul turbo de doi litri poate accelera de la 0 la 100 km/h in doar 7,5 secunde si poate atinge o viteza maxima de 250 km/h. Utilizarea sistemului Start/Stop disponibil optional si a pneurilor cu rezistenta redusa la rulare pot reduce consumul de carburant la 8,4 l /100 km, iar emisiile de CO2 la 197 g/km (fara sistemul Start/Stop: 8,5 l/100 km / 199 g/km CO2). Versiunea Insignia 2.0 turbo cu tractiune pe puntea fata continua sa dezvolte o putere de 162 kW/220 cp.
Motoare diesel economice cu performante optime: emisii de CO2 de la 115 g/km
Cele trei unitati 2.0 CDTI cu puteri de 81 kW/110 cp, 96 kW/130 cp, respectiv 118 kW/160 cp sunt acum disponibile optional cu sistemul Start/Stop. Insignia 2.0 CDTI ecoFLEX cu o putere de 118 kW/160 cp arata cat de eficienta este aceasta tehnologie inteligenta de reducere a consumului de carburant: consumul acestui sedan a fost redus de la o valoare medie de 4,9 litri la 4,3 litri de carburant diesel la 100 km/h, cu emisii de CO2 de doar 115 g/km.

Nava amiral a Opel isi continua povestea de succes

Motorul diesel de doi litri, cu control optimizat al combustiei si reducerea suplimentara a frecarii interne, genereaza deja un cuplu maxim de 350 Nm (de 380 Nm cu functie de supraalimentare) la o turatie de 1.750 rpm. Modelul Insignia ecoFLEX cu putere de 118 kW/160 cp, transmisie manuala cu sase trepte de viteza si sistem Start/Stop accelereaza la 100 km/h in 9,5 secunde si are o viteza maxima de 221 km/h. Eficienta motorizare diesel combinata cu tractiunea integrala adaptiva disponibila pentru toate trei tipurile de caroserie aduce dinamica de conducere si nivelul inalt de siguranta activa ale unui autovehicul cu tractiune integrala.
Start/Stop: tehnologie eficienta de reducere a consumului de carburant
Sistemul Start/Stop a fost dezvoltat de catre Opel si este disponibil optional pentru motoarele pe benzina turbo de 1,4 si 2 litri, precum si pentru toate motoarele diesel. Acesta reduce timpii de ralanti ai motorului, asadar si consumul de carburant precum si emisiile de gaze cu efect de sera si nivelul de zgomot, un avantaj pentru toti participantii la trafic, mai ales in zonele urbane. Din motive de siguranta si pentru confortul pasagerilor, comenzile de control al temperaturii si de control al amplificatorului fortei de franare cu vid raman active in timpul fazei Autostop. Daca este nevoie, soferul poate dezactiva manual sistemul prin intermediul comutatorului "eco", de exemplu in cazul traficului aglomerat cu porniri si opriri repetate.
Raspuns precis datorita servodirectiei electrice
Nou-dezvoltatul sistem de servodirectie asistata electric cu cremaliera (REPS) reglabil in functie de viteza, utilizat pentru prima oara pe modelul Insignia, sporeste dinamica de conducere. Un avantaj semnificativ al sistemului REPS, pe langa distributia precisa a puterii, un raspuns exact si aderenta excelenta, este reprezentat de potentialul sporit de reducere a consumului de carburant si a emisiilor de CO2. Datorita faptului ca nu se bazeaza in mod permanent pe o pompa hidraulica de servodirectie, servodirectia electrica este activa doar atunci cand este necesar.
Noua camera video frontala Opel cu functii suplimentare
Modelul imbunatatit Opel Insignia ofera optimizari suplimentare in materie de siguranta. Cea de-a doua generatie a camerei video frontale multi-premiate "Opel Eye" reprezinta baza pentru functii inovatoare suplimentare:

Nava amiral a Opel isi continua povestea de succes

Functia de indicare a distantei de urmarire ajuta la prevenirea coliziunilor si la evitarea posibilelor amenzi pentru nerespectarea distantei regulamentare. Panoul central de instrumente afiseaza distanta in secunde fata de autovehiculul din fata. Daca modelul Insignia se afla intr-o situatie critica in care impactul cu autovehiculul din fata este iminent, functia de avertizare privind o coliziune frontala semnaleaza soferului pericolul prin emiterea unui avertisment sonor puternic si a unui semnal vizual. Soferul poate regla sensibilitatea functiei printr-un comutator aflat pe volan.

Nava amiral a Opel isi continua povestea de succes

Sistemul de recunoastere a indicatoarelor de circulatie identifica mai multe tipuri de semne de circulatie utilizate format UE. Pe langa indicatoarele rotunde, noua camera video frontala recunoaste acum si indicatoarele dreptunghiulare, spre exemplu autostrada, in zone cu restrictionarea traficului. Datorita tehnologiei cu expunere multipla, rata de detectare a semnelor dinamice a fost imbunatatita, de exemplu pe podurile luminate de leduri. In combinatia cu camera video frontala si sistemul de faruri adaptive AFL+ este inclus si asistentul pentru faza lunga.
Noua generatie de sisteme infotainment si de navigatie
In cadrul noilor sisteme de infotainment Navi 600 si Navi 900 Europa, toate hartile sunt stocate pe carduri SD. Pe langa punctele implicite de interes (POI), pot fi descarcate si memorate puncte de interes suplimentare prin intermediul conexiunii USB a dispozitivului. O alta functie practica este ca, pe langa posibilitatea de a alege cele mai rapide si cele mai scurte rute, sistemul de navigatie permite selectarea celor mai economice rute, adica cu cel mai redus consum de carburant.

Nava amiral a Opel isi continua povestea de succes

Sistemul Navi 900 Europa ofera, de asemenea, recunoastere vocala si functie de jurnal de bord, cel din urma cu optiunea de a separa calatoriile personale de cele de afaceri. Functia suplimentara de anuntare a punctelor de interes informeaza soferul asupra diverselor puncte de interes din apropiere prin semnale sonore, text sau ferestre popup. Incepand cu varianta de echipare "Edition" este disponibil un sistem audio premium dezvoltat de specialistii hi-fi de la Infinity.
Echipare premium: piele Nappa "Indian Night"
Insignia model 2012 ofera confort si eleganta sporite. Modelul de top al marcii Opel este disponibil la comanda cu piele Nappa premium "Indian Night", dotare noua, care se distinge prin combinatia de piele neagra de inalta calitate cu cusaturi contrastante de culoarea eleganta a coniacului. "Indian Night" reprezinta o adaugire adusa nivelului de echipare "Indian Summer" lansat in 2010, in tonuri calde de portocaliu si maro.

Nava amiral a Opel isi continua povestea de succes

Designul exterior, castigator a numeroase premii, este imbogatit prin noua vopsea metalizata albastru inchis "Luxor", care are si reflectii de culoare albastru-violet, in functie de lumina. Silueta sportiva, eleganta a modelului Opel Insignia va fi completata in lunile urmatoare prin introducerea unei selectii de jante noi din aluminiu cu design remarcabil.
Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (69) Poze Opel Insignia 2012 - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 9 Septembrie 2011