Nemtii de la Audi au inceput productia celui mai mic SUV al lor la uzina din Ingolstadt

Nemtii de la Audi au inceput productia celui mai mic SUV al lor la uzina din Ingolstadt
  • Audi a inceput productia SUV-ului compact Q2
  • Nemtii au ales cea mai mare uzina a lor pentru a indeplini sarcina
  • Uzina din Ingolstadt este capabila sa produca 2.500 de masini pe zi
Distribuie pe Facebook

Audi a inceput sa produca modelul Q2 la cea mai mare fabrica a lor, de la Ingolstadt, unde se construiesc peste jumatate de milion de vehicule pe an.

Dezvaluit in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva din acest an, Audi-ul Q2 este cel mai mic SUV din gama constructorului german de automobile, si al 13-lea model de serie.

Datorita faptului ca segmentul SUV-urilor compacte se bucura de o popularitate foarte mari si multi oameni doresc asa ceva in garajul lor, Audi a ales cea mai mare uzina a lor, si totodata a doua ca marime din Europa, pentru a produce Q2-ul.

Uzina din Ingolstadt este capabila sa produca 2.500 de masini pe zi, fiecare exemplar parasind linia de productie la un interval de 30 de secunde.

Totusi, pentru a se ridica la nivelul cerut, nemtii au anuntat ca vor imbunatati fabrica prin instalarea unui modul complet automatizat pentru propulsorul SUV-ului compact. Dupa ce totul va fi gata, Audi isi propune sa produca aproximativ 450 de modele Q2 in fiecare zi.

Nemtii le pun clientilor la dispozitie 6 optiuni de propulsoare, trei motoare TFSI si trei motoare TDI, care vor dezvolta intre 116 si 190 de cai putere.

Deocamdata nu se stiu detalii despre cifrele de consum, acestea urmand a fi facute publice in momentul in care doritorii vor incepe sa plaseze comenzile. O alta informatie neoficiala este si faptul ca nemtii de la Audi nu au uitat de clientii care prefera masinile mai sportive, asa ca o varianta SQ2 este in plan, fiind deja vazuta in timp ce era testata pe drumurile publice. Cel mai probabil aceasta va debuta oficial de abia anul viitor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 1 Iulie 2016