Nemtii de la Audi s-au decis: modelul A9 intra in productie si va fi lansat pana in 2020

Nemtii de la Audi s-au decis: modelul A9 intra in productie si va fi lansat pana in 2020
  • Audi a confirmat un nou varf de gama
  • Acesta se va numi A9 e-tron
  • Va avea propulsie electrica si autonomie de 500 de kilometri
Distribuie pe Facebook

CEO-ul nemtilor a confirmat ca va lansa pana in 2020 un mult-asteptat rival pentru Tesla Model S. Modelul se va numi A9 e-tron si va fi un automobil electric cu functii autonome avansate.

Marii constructori de automobile par sa se concentreze din ce in ce mai mult pe lansarea unor modele de varf de gama, net-superioare fata de ceea ce exista acum pe piata. Totul a inceput cu Mercedes-Benz si vanzarile extraordinare ale clasei S, apoi a continuat cu Lexus, care a confirmat ca va lansa in 2017 modelul LC, iar apoi bavarezii de la BMW cu Seria 8.

Printre singurii ramasi fara un astfel de model erau si nemtii de la Audi care incercau de ceva timp sa dezvolte un model care sa fie pozitionat in gama peste A8. Ei bine, se pare ca acum se alatura si ei majoritatii, si contraataca cu o noua nava amiral, botezata A9 e-tron.

CEO-ul companiei, Rupert Stadler, a declarat printre altele ca noul model "se va situa cat de sus se poate, in segmenul A8-ului."

Varful de gama al nemtilor va fi un sedan cu infatisare de coupe, bazat pe platforma de masini electrice dezvaluita de Audi la Salonul Auto de la Frankfurt prin intermediul conceptului e-tron quattro.

Propulsia va fi imprumutata de la viitorul Audi Q6 e-tron si va consta in 3 motoare electrice, unul pozitionat pe puntea fata iar celelalte doua pe puntea spate, rezultand astfel o tractiune integrala.

Performantele vor ramane probabil identice cu cele ale conceptului prezentat la Frankfurt, si anume 435 de cai putere (500 cu ajutorul unui mod suplimentar), acceleratia de la 0 la 100 de km/h in 4.6 secunde si o viteza maxima de 210 km/h.

In plus, viitorul Audi A9 e-tron va beneficia si de o baterie de 95 kWh cu racire pe lichid, multumita careia viitorul varf de lance al constructorului din Ingolstadt va avea o autonomie de aproximativ 500 de kilometri.

Noua masina va beneficia, in premiera pentru marca germana, de autonomie de Nivel 4, ceea ce inseamna ca se va conduce singura si se va descurca in orice situatie, exceptie facand cazurile extreme, spre exemplu conducerea pe o vreme deosebit de rea.

Ricki Hudi, seful departamentului de dezvoltare electrica al Audi, a declarat ca "Anul viitor, Audi A8 va fi primul model cu autonomie de Nivel 3. Pe autostrazi se va conduce singur cu viteze de pana la 55 km/h. Nivelul 4 este provocator pentru ca necesita imbunatatiri la senzori si putere de procesare. Dar reprezinta un avans major, pentru ca masina se va putea conduce singura in multe situatii, nu doar pe autostrazi."

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 30 August 2016