Nissan NP200 Loaded este un Logan pick-up tunat in Africa de Sud

Nissan NP200 Loaded este un Logan pick-up tunat in Africa de Sud
  • Masina are motoare pe benzina sau pe motorina
  • Tractiunea este numai pe puntea fata
  • Nissan NP200 este fabricat in Africa de Sud
Distribuie pe Facebook

Grupul Renault-Nissan vinde propriile masini cu diferite sigle in toata lumea. In Africa de Sud, Dacia Logan pick-up, prima generatie, se vinde sub numele de Nissan NP200. In plus, exista si o editie speciala numita Loaded, care vine cu tuning din fabrica.

Dacia se vinde in Africa de Sud cu sigla de Nissan. Si daca in 2012, uzina de la Pitesti a incetat fabricarea versiunii pick-up, din cauza ca cererea la nivel european era scazuta, se pare ca in sudul Africii lucrurile stau mai bine. Motiv pentru care, uzina Nissan din Africa de Sud, de la Rosslyn, fabrica acest model inca din 2009. Acum, ca sa aduca un plus de imagine modelului NP200, asa cum se numeste masina romaneasca pe continentul negru, Nissan a scos pe piata o editie limitata numita Loaded.

Nissan NP200 este disponibil pe piata africana cu 3 motorizari: un dCi de 90 cp, un benzinar 1.6 cu 8 valve si un benzinar 1.6 cu 16V. Toate motoarele au o cutie manuala cu 5 rapoarte si tractiune oferita numai pe rotile din fata. Versiunea Loaded mai are in plus, fata de un NP200 standard (foto principal) o lista destul de lunca de accesorii si dotari de confort.

Modelul cu care Nissan spera sa creasca vanzarile este modificat atat la exterior, cat si la interior. Este dotat cu jante din aliaj usor pe 15 inch, bullbar frontal, carlig de remorcare, prelata pentru bena, scaune speciale cu logo-ul Loaded, aer conditionat, sistem ABS, geamuri electrice si CD Player cu Bluetooth. In plus, masina mai are un kit de piese cromate la exterior si stickere in laterale care ii cresc aerul de off-road. Desi, la baza, masina e un banal Logan din prima generatie...

Nissan NP200 se pare ca se bucura de un mare succes in Africa de Sud. Acolo, masina concureaza cu modele precum Opel Corsa UTE si Ford Bantam, niste versiuni pick-up ale modelelor sub-compacte cunoscute de toti. Masina costa acolo 131950 ZAR, adica 9.378 de Euro, pentru cea mai slaba versiune. Adica un Nissan NP200 cu motor 1.6 de 90 cp, fara niciun fel de dotari. Pretul pentru un diesel cu echipare High costa 16.000 de Euro. Iar pretul pentru versiunea Loaded, abia lansata de Nissan pe piata de acolo, va costa cam cu 2.000 de Euro mai mult.

Nissan NP200

Nissan NP200

Nissan NP200

Nissan NP200

Nissan NP200Nissan NP200

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Nissan NP200
mai multe